1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan-ı Müslimîn İsyan Çağrısı Yaptı
İhvan-ı Müslimîn İsyan Çağrısı Yaptı

İhvan-ı Müslimîn İsyan Çağrısı Yaptı

Kahire’nin batısındaki 6 Ekim Mahallesi'nde bir binayı basan cunta yönetiminin "güvenlik" güçleri Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 9 kişiyi öldürdü.

02 Temmuz 2015 Perşembe 09:48A+A-

Sina Yarımadası’nda çatışmalar sürerken dün akşamüstü. Kahire’nin batısındaki 6 Ekim Mahallesi’nde bir binayı basan Sisi cuntasının güvenlik güçleri Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 13 kişiyi katletti. Toplantı sırasında düzenlendiği belirtilen baskında katledilenler arasında Müslüman Kardeşler'in önde gelen avukatı ve eski vekil Nasser el Hafi de var.

İhvan kaynakları evdekilerin Ramazan Ayı kapsamında yardım kampanyası düzenlemek amacıyla toplandıklarını söyledi. Cuntanın emniyet kaynakları ise evdekilerin silahlı saldırı hazırlığında olduğunu, baskın için harekete geçildiği esnada içeriden ateş açıldığını iddia etti.

Müslüman Kardeşler’den İsyan Çağrısı

İhvan tarafından yapılan resmî açıklamada katledilen kişilerin silahlı olduğu iddiası yalanlanırken Darbeci Abdülfettah es-Sisi’ye karşı ''isyan'' çağrısı yapıldı. Sisi’den ''cellat'' diye bahsedilen açıklamada: ''Ülkenizi, kendinizi, çocuklarınızı savunmak için isyan edin. Mısır’ı kurtarmak için adaletsizlik ve zulmün kalelerini yok edin. Yöneticilerimize düzenlenen saldırı Sisi’nin kurduğu yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Evinde ve ailesinin önünde katledilmeyi kabul etmeyen mazlum ve ezilmiş kesimlerin öfkesini kontrol edemeyecek.'' denildi.

“Şerefli İnsanların Hainlerin Eliyle Katledilmesi…”

İhvan Sözcüsü Muhammed Muntasır da Twitter hesabından yaptığı açıklamada: ''Şerefli insanların hainlerin eliyle katledilmesi, hain ve katil Sisi'nin, Sina'daki acizliğini ve başarısızlığını avutma girişimidir.'' dedi. İhvan, Mısır’da katil cunta tarafından Aralık 2013’te “terör örgütü” ilan edilmişti.

“Teröre Karşı Mücadele Yasası” Gerçek Teröristlerce Onaylandı

Öte yandan Cunta Başbakanı İbrahim Mahlab, dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada: ''Mısır gerçek bir savaşta'' dedi. Hükümet, dün ayrıca “terör davaları”nda infazı hızlandıracak “teröre karşı mücadele yasası”nı onayladı. Yasanın “teröre karşı mücadele”ye hız ve “adil” caydırıcılık kazandıracağı ifade edildi. Yasanın gerçek teröristlerce onaylanması akıllara “Hangi terör?” sorusunu getiriyor. Zira hukukla yakından uzaktan alâkası olmayan katliamlarıyla meşhur olmuş bir darbe yönetimine terörist denmeyecekse henüz herhangi bir şiddet eylemine adı karışmamış Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na mı denecek? Yasa, Darbeci Abdülfettah es-Sisi’nin onayına sunulacak.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT