1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan: Hain Bir Katille Uzlaşmayacağız
İhvan: Hain Bir Katille Uzlaşmayacağız

İhvan: Hain Bir Katille Uzlaşmayacağız

İhvan, Mısır cuntası ile uzlaşılacağına dâir iddialara yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, 4 konuda tâviz verilmeyeceği belirtildi.

20 Kasım 2016 Pazar 15:06A+A-

Mısır’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), basında Mısır cuntası ile uzlaşı ihtimallerine ilişkin haberlerin ardından “meşrû yönetim” başta olmak üzere 4 konuda tâviz vermeyeceklerini açıkladı.

“Meşrû Yönetimden Feragat Etmeyeceğiz”

AA’da yer alan habere göre, İhvan’ın sosyal paylaşım sitesi hesabından yapılan yazılı açıklamada, “Daha önce de defalarca söylediğimiz ifadeyi bugün de yineliyoruz, meşrû yönetimden feragat etmeyeceğiz, şehitlerin ve yaralıların haklarını gözeteceğiz, tutukluların özgürlük ile halkın onurlu bir yaşam hakkından vazgeçmeyeceğiz ve hain bir katille uzlaşmayacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı İbrahim Munir’in uzlaşı meselesi kapsamındaki ifadelerinin de teşkilatın ilke ve tutumunu teyit ettiği belirtilerek, “devrim güçleri ve devrim sembolleri”ne 25 Ocak devrimi ve hedeflerini tamamlama çağrısında bulunuldu.

Bu açıklamanın, sosyal paylaşım sitelerinde yer alan, İhvan’ın kendi içerisinde ve Mısır halkıyla arasındaki ilişkisini hedef almak için değiştirilmiş, kısaltılmış, sahte açıklamalarla İhvan’ı ve sembollerini karalamaya yönelik bazı söylemlerin ardından yapıldığı aktarıldı.

“Uzlaşıyla İlgili Bütün Görüşleri Dinlemeye Hazırız”

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Munir, İhvan’ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin uzak tutulmadığı bir uzlaşı sağlanması için âkil adamların görüşlerini dinlemeye hazır olduğunu belirtmişti.

Mısır cuntasının ülkeyi “iç savaş”a sürüklediğini söyleyen Munir, “Toplumsal barış herkesin gerçekleşmesi için çabalaması gereken bir görevdir.” demişti.

İhvan’ın kabûl ettiği herhangi bir aracının olup olmadığına ilişkin soruya Munir, “Böyle isimlendirdiğimiz biri yok. Kim konuyla ilgileniyorsa biz uzlaşıyla ilgili bütün görüşleri dinlemeye hazırız.” diye konuşmuştu.

“Rejimden Uzlaşı Talep Etmedik, Etmeyeceğiz”

“Vatan” isimli televizyon kanalına yaptığı açıklamada Munir, “Biz çıkış yolu bulma konusunda ciddiyiz. Ancak rejimden uzlaşı talep etmedik, etmeyeceğiz. Topu öğüt vermek isteyenlerin kalesine atıyoruz ve diyoruz ki uzlaşının metoduna ilişkin bildiklerinizi bize anlatın. Halkın âkil adamları toplanıp, geç kaldığımızı iddia ettikleri uzlaşı için bize bir yol haritası çizsin.” ifadelerini kulanmıştı.

Mısır’da cuntanın, ülkenin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile aralarında İhvan liderlerinin bulunduğu 26 kişi hakkındaki idam hükümlerinin iptaline ilişkin kararı, kamuoyunda İhvan ile cunta arasında uzlaşı ihtimalini gündeme taşımıştı.

HABERE YORUM KAT