1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan: ABD'lilere Yardım Etmedik
İhvan: ABDlilere Yardım Etmedik

İhvan: ABD'lilere Yardım Etmedik

İhvan, ABD uyruklu STK’cıların Mısır'da serbest bırakılmasına bir katkılarının olmadığını açıkladı.

05 Mart 2012 Pazartesi 12:00A+A-

Mısır’da yakalanan ve yoğun tartışmalar sonrası kefalet ile serbest bırakılan ABD uyruklu sivil toplum örgütü mensupları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Müslüman Kardeşler hareketi ise konu ile ilgili açıklama yaptı.

Mısır’da yayınlanan el Ahram Gazetesi’nin haberine göre Müslüman Kardeşler hareketi, ABD uyruklu STK’cıların serbest bırakılmasında bir katkılarının olmadığı ifade edildi.

ABD senatörlerinden John McCain, Mısır’da yakalanan ve gösterileri kışkırtmakla suçlanan ABD vatandaşlarının serbest bırakılmasında Mısır Müslüman Kardeşler hareketinin desteği olduğunu açıklamıştı.

İhvan ise bu iddiaları reddetti. Açıklama Hürriyet ve Adalet Partisi Milletvekili Ferid İsmail’den geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan İsmail, "Müslüman Kardeşler ne siyasî olarak ne de askerî olarak ABD uyruklu hükümlülerin ülkeyi terk etmesine yardımcı olmuştur” dedi

Kahire Ceza Mahkemesi, sivil toplum kuruluşları davasında yargılanan 16'sı Amerikalı 43 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymuştu, fakat yurt dışına çıkış yasağı bulunan 16 ABD vatandaşının, 5 milyon dolar kefalet karşılığında ABD'ye dönmelerine izin verildi.

Batı, söz konusu kuruluşların demokrasi yanlısı olduğunu savunurken, Mısır, bu örgütlerin birçok hukuki eksikliği bulunduğunu ileri sürerek, haklarında inceleme başlatıldığını belirtiyor.

(Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT