1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İhvan, Esad’ın Açıklamalarından Umutsuz
İhvan, Esad’ın Açıklamalarından Umutsuz

İhvan, Esad’ın Açıklamalarından Umutsuz

Suriye Müslüman Kardeşleri, Esad'ın genel af ilanının kamuoyunu yanıltmaktan öte bir görev ifa etmediğini belirtti.

16 Ocak 2012 Pazartesi 11:46A+A-

Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü, Beşar Esad'ın genel af ilanının 10 ay içinde verilen üçüncü genel af ilanı olduğunu belirterek, “Suriye rejiminin hiçbir icraatta bulunmadan, af, uzlaşma, diyalog ve reform açıklamalarında bulunması, kamuoyunu yanıltmaktan öte bir görev ifa etmemektedir.” görüşünü bildirdi.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Arap Birliğinin Suriye'ye askerî müdahaleyi tartışacağı hafta öncesinde, Suriye'nin genel af ilan etmesi muhalifleri ikna etmedi. Suriye'de ortalama olarak günde 20-30 kişinin öldürüldüğünü ve birçok şehrin kuşatma altında olduğunu savunan muhalifler, genel affın daha önceki af açıklamaları gibi inandırıcı olmadığı görüşündeler.

ÜÇÜNCÜ AF GENELGESİ

Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü de genel af kararı ile ilgili yayımladığı bildiride, bu son affın geçen mart ayından itibaren bugüne kadar geçen 10 ay içinde Beşar Esad tarafından verilen üçüncü af genelgesi olduğunu vurguladı.

Suriye'de gösteriler öncesi ve sonrasında on binlerce vatandaşın tutuklandığının hatırlatıldığı bildiride Müslüman Kardeşler Örgütü affın, göstericileri ve muhalifleri kapsamadığını, bilakis tecavüz, cinayet ve adi suçlardan mahkûm olanları içerdiğini belirtti.

Müslüman Kardeşler Örgütü'nün bildirisinde, şu görüşlere yer verildi:

Biz Müslüman Kardeşler hareketi olarak, kamuoyunun dikkatini şuna çekmek istiyoruz; 15 Mart 2001 yılından bugüne değin tutuklananların sayısı 60 bine ulaşmıştır. 1980 olayları sonrası tutuklanan ve birinci af kapsamına alınması gerekenlerin sayısı ise 20 bindir ve bunlardan 5 bini Suriye'deki ayaklanmalar öncesinde Beşşar Esad yönetimi döneminde tutuklanmıştır.

“100 BİN SİYASİ TUTUKLU”

Af kararının ciddiyetinin ve inandırıcılığının ortaya konulması için Suriye'deki tutuklulardan en az 100 bin siyasi tutuklunun bir gecede salıverilmesi ve ailelerine dönmesinin sağlanmasının gerektiği ifade edilen bildiride, “Yeni af ve daha önceki aflara baktığımızda tutuklu vatandaşlardan hiçbiri ailelerine dönmemiştir. Suriye rejiminin hiçbir icraatta bulunmadan, af, uzlaşma, diyalog ve reform açıklamalarında bulunması, kamuoyunu yanıltmaktan öte bir göreve ifa etmemektedir.” görüşleri dile getirildi.

6.275 ÖLÜ

Bu arada, Suriye Devrim Genel Heyeti de dün yayımladığı raporda, 10 ayda Suriye'de ölenlerin sayısının 6 bin 275'i aştığını kaydetti. Heyetin raporunda, af kararına rağmen Suriye'de ordunun ve güvenlik güçlerinin saldırılarının aralıksız sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT