1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan, Askerî Yönetime Karşı Meydanlara İniyor
İhvan, Askerî Yönetime Karşı Meydanlara İniyor

İhvan, Askerî Yönetime Karşı Meydanlara İniyor

Mısır'da Müslüman Kardeşler, Askerî Konsey’in anayasa taslağına karşı Cuma günü gösteri düzenlemeyi planlıyor.

17 Kasım 2011 Perşembe 10:19A+A-

Mısır, devrik lider Hüsnü Mübarek sonrası yeni siyasal düzenini oluşturmaya çalışırken; ülke siyasetinde etkin olan parti ve hareketler de anayasal metin ile ilgili düşüncelerini dile getiriyor.

Reuters'in haberine göre, Mısır Müslüman Kardeşleri ise Askerî Konsey’in anayasa taslağına karşı Cuma günü gösteri düzenlemeyi planlıyor.

İHVAN ANAYASA TASLAĞINA İTİRAZ EDİYOR

Askerî Konsey ile Mısır halkı arasında anayasa taslağı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Mısır’ın en güçlü hareketlerinden Müslüman Kardeşler, Askerî Konsey’in anayasa taslağına itiraz ediyor.

Müslüman Kardeşler, Askerî Konseye karşı yürüttüğü muhalefette yalnız değil… Müslüman Kardeşler’e yakınlığı ile bilinen Hürriyet ve Adalet Partisi’ne en Nur Partisi ve diğer siyasî hareketler de destek veriyor.

El Mısr el Yevm Gazetesi'nin haberine göre Mısır Başbakan Yardımcısı Ali el Selmî, geçtiğimiz haftalarda ülkedeki siyasî parti temsilcileri ile bir araya gelerek yeni anayasa metni ile ilgili görüş alışverişinde bulunmuştu.

Görüşmeye katılmayarak boykot eden Cemaat-i İslamî, Hürriyet ve Adalet Partisi ile en Nur Partisi anayasa taslağı ile ilgili memnuniyetsizliklerini dile getirdiler.

Müslüman Kardeşler’e yakınlığı ile bilinen Hürriyet ve Adalet Partisi hukuk danışmanlarından Ahmed Ebu Baraka, partisinin yeni anayasa taslağı konusunda memnun olmadığını ve bu noktada gerçekleştirilecek gösterilere destek vereceklerini açıkladı.

Selefiler tarafından kurulan en Nur Partisi de yeni anayasa taslağına tepki gösteriyor. Selefilerin ve en Nur Partisi'nin önde gelen liderlerinden Basim el Zarka, Başbakan yardımcısı el Selmi'yi eleştirerek halkın iradesini ele geçirmeye çalışmakla suçladı.

SOL PARTİLER GÖSTERİYİ DESTEKLEMİYOR

Mısırlı sol partiler ise yeni anayasa taslağına karşı İslamcılar tarafından gerçekleştirilecek gösteriyi desteklemeyeceklerini açıkladı.

Vefd Partisi ve Tecemmü Partisi, Değişim İçin Ulusal Birlik Partisi ve diğer gruplar gösteriyi desteklemeyeceklerini beyan etti.

Değişim İçin Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Abdul  Celil Mustafa İslamcıları eleştirerek sadece kendi menfaatlerini düşündüklerini ve Cuma günkü gösterinin de bunun için gerçekleştirildiğini iddia etti.

(DÜNYA BÜLTENİ)

HABERE YORUM KAT