1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İhraç Olan Doktorlarla İlgili Madde Değiştiriliyor
İhraç Olan Doktorlarla İlgili Madde Değiştiriliyor

İhraç Olan Doktorlarla İlgili Madde Değiştiriliyor

AK Parti'nin sağlıkta şiddeti önleyeceği iddiasıyla Meclis'e sunduğu torba yasa teklifinin çok tepki çeken, KHK'lı doktorların hem kamu hem de özel hastanelerde çalışmasını engelleyen 5. Madde'de düzenlemeye gidilecek.

13 Kasım 2018 Salı 23:05A+A-

Memurlar.net sitesinin haberine göre; Ak Parti'nin vereceği bir önergeye göre, KHK'lı doktorlar SGK ile anlaşmalı hastanelerde çalışabilecek, yeni mezun olan ve güvenlik soruşturmasına takılan doktorlar ise ya zorunlu hizmete tabi 450 gün bekleyecek ya da uzmanlar 125 bin, pratisyenler 75 bin lira zorunlu hizmetten muaf tutulma tazminatı ödeyerek özel hastanede çalışabilecek.

Gelişmeyi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Twittwer hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Gergerlioğlu, "KHK'lı doktorlar SGK'lı hastanelerde çalışabilecek" dedi

CHP'li Ali Şeker, 5. Madde'de yapılan düzenleme ile ilgili yaptığı paylaşımda "KHK'lı hekimler SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek, raporları da geçerli olacak. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler 450 gün bekleyecek ya da pratisyen hekimler 75.000, uzman hekimler 120.000 TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilecek." dedi

Ancak, bugün itibariyle Ak Parti bu konuda bir madde önergesi sunmadı. 5. madde üzerindeki görüşmelere yarın devam edilecek. Ak Parti'nin, 5. maddenin görüşülmesi sırasında yukarıda yer alan çerçevede kalacak şekilde bir önerge vereceği konusunda diğer partileri bilgilendirdiği belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum