1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH'ya El-Kaide Soruşturması Psikolojik Harp
İHHya El-Kaide Soruşturması Psikolojik Harp

İHH'ya El-Kaide Soruşturması Psikolojik Harp

İHH'yla ilgili El-Kaide soruşturması haberinin itibarsızlaştırmaya dönük bir bir haber olduğu belirtildi.

16 Haziran 2012 Cumartesi 12:00A+A-

El Kaide’ye para aktardığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı iddia edilen İHH Başkanı Yıldırım, bu iddiayı psikolojik harp taktiği olarak değerlendirdiklerini söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, söz konusu iddiaya ilişkin, “Haberi gazetelerden öğrendik. Henüz bize somut bir şey yansımadı.” dedi.

Bülent Yıldırım, Mavi Marmara olayından sonra bu ve benzeri şeyleri beklediklerini belirterek, “Bunu psikolojik harp taktiği olarak değerlendiriyoruz. Sadece böyle dosyalar değil, daha birçok itibarsızlaştırma, iftiralar da bekleniyordu. Biz, böyle bir haberi gazetelerden öğrendik, fakat henüz bize somut bir şey yansımadı. Yetkili makamlar bu konuda gereken açıklamayı yapacaktır.” diye konuştu. 

Bu durumun, İsrail’in işine yarayacağını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: 

“İsrail, kendi içerisinde son raporla beraber zor duruma düştü. Burada da bizi lekeleyerek, etrafımızı yalnızlaştırarak, bir rövanş almak istiyorlar. Ama gördüğüm kadarıyla insanlarımız böyle şeylere prim vermiyor. Halkımız bizim yanımızda yer aldı. Umarım, bu tip yanlışlıklar olmaz. Biz, bu iddiayı tamamen reddediyoruz. 20 yıldan fazla bütün topraklarda çalışıyoruz. Biz insani yardım kuruluşuyuz. Hepimizin geçmişten beri bulunduğumuz sivil toplum kuruluşları, cemaatler de belli, toplum içindeki yerimiz de belli. Bize böyle bir iftira atmak ancak küçük düşünen kafaların içinde olabilir. Haberde savcılığın dosya hazırladığı söyleniyor ama bunun nereden bulunduğu ile ilgili bilgi yok. Savcılık reddetmiş, emniyet reddetmiş. Bu dönemde neden yayınlandığını biz de merak ediyoruz. Oysa bu haberin çıktığı gazete her zaman Mavi Marmara’nın yanında yer almıştı. Bu konuyu kesinlikle reddediyoruz, zaten böyle bir şey olsaydı çoktan bizim aleyhimize kullanılırdı. Biz insani yardım vakfıyız, din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım ulaştırırız. Suçlayanlar zalimlerdir ve zalimlerin yanında yer almamak lazım.”

Kayıtlarda Soruşturma Yok

Bu arada, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği kayıtlarında Yıldırım hakkında soruşturma bulunmadığı öğrenildi. Ayrıca İHH, dün Twetter hesabından söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Twitter’daki hesabından emniyet ve savcılığın haberi yalanladığı açıklanmış ve şu ifadelere yer verilmişti:

Habertürk gazetesindeki haberi yapan muhabir emniyet ve savcılığın haberi yalanladığını açıklamıştır. #IHH 

Habertürk’te İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım hakkında soruşturma açıldığı iddiasındaki haber gerçeği yansıtmamaktadır. #IHH 
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum