1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. İHH'dan Musullu Sığınmacılar İçin Kamp Hazırlığı
İHH'dan Musullu Sığınmacılar İçin Kamp Hazırlığı

İHH'dan Musullu Sığınmacılar İçin Kamp Hazırlığı

İHH İnsani Yardım Vakfının, Musul'dan kaçan siviller için bin 400 çadırlık bir kamp kurmayı planladığı belirtildi.

02 Kasım 2016 Çarşamba 17:21A+A-

Vakfın Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musul'dan kaçan kardeşlerimizin sığınabileceği bir kamp oluşturmak için kolları sıvadık. Duhok Valisi Ferhad Etruşi ile görüşüp 7 bin kişinin barınabileceği bin 400 çadırlık bir kamp için yer talebinde bulunduk." dedi.

Söz konusu kampın Duhok'un Şeyhan bölgesinde bulunan Piran köyü yakınlarında kurulmasının planlandığını aktaran Aynacı şunları söyledi:

"İHH olarak, Irak'ta ilk defa bu kadar büyük bir kamp kurarak Musul'dan gelecek sığınmacılara yardım etmek istiyoruz. Irak'taki insani krize karşı ortaya koyduğumuz en büyük projemiz şu anda bu. Türkiye'de de 'Musullu kardeşlerimiz zor durumda yanında olmak lazım' adı altında bir kampanya başlattık. Bu şekilde gerekli kaynakları temin etmeyi ve Musul halkına daha iyi hizmet edebilmeyi istiyoruz."

Irak'ın 2003'te ABD tarafından işgal edilmesinden sonra İHH'nın başta Türkmenler olmak üzere bölgedeki tüm mazlumlara yardım elini uzattığını belirten Aynacı, IŞİD'in ortaya çıkmasının ardından yardımları iki katına çıkardıklarını, amaçlarının buradaki halka kendilerinin yalnız olmadığını hissettirmek olduğunu kaydetti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT