1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH, Suriye'de Bin Kurban Kesecek
İHH, Suriye'de Bin Kurban Kesecek

İHH, Suriye'de Bin Kurban Kesecek

Kuşatma altındaki bölgeler yardım ulaştırmada sorun yaşadıklarına işaret eden İHH yetkilisi Yemelek, yine Suriye'de birçok noktaya kurban ulaştıracaklarını söyledi.

16 Eylül 2014 Salı 14:43A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek, Suriye'de bin kurban kesmeyi planladıklarını söyledi.

Yemelek, yaptığı açıklamada, İHH olarak Kurban Bayramı öncesi 100 ülkede çalışma yürüttüklerini belirtti.

Suriye'ye yönelik kurban hazırlığının sürdüğünü anımsatan Yemelek, şunları kaydetti:

"Mülteci durumundaki kardeşlerimize öncelik tanıyacağız. Bunun yanında Türkiye'ye sığınan misafirlerimizi de unutmayacağız ancak ağırlığımız Suriye içerisindeki mağdur kardeşlerimiz olacak. Bu kapsamda bu ülkedeki faaliyetimizi güvenli ve çatışma bölgeleri olmak üzere sınıflandırdık."

Yemelek, kuşatma altındaki bölgeler yardım ulaştırmada sorun yaşadıklarına işaret etti.

Rejim güçleriyle muhalifler arasındaki çatışmaların devam ettiğini anlatan Yemelek, saldırılardan dolayı halen birçok yolun ulaşıma kapalı olduğunu dile getirdi.

Özellikle Humus ve Şam'ın kırsal kesimlerine yardım gitmediğinin altını çizen Yemelek, "IŞİD saldırılarından dolayı şu anda Halep'in doğu bölgelerine yardım ulaşmıyor. Tüm bunlara rağmen bu bölgelere bayramda yardım ulaştırmaya çalışacağız" diye konuştu.

İHH'nın sınır bölgelerinde mutfakları olduğunu söyleyen Yemelek, kesilen kurbanları pişirip dağıtmayı düşündüklerini kaydetti.

Bu yıl Suriye'de dağıtacakları kurban etini pişirmeyi düşündüklerini aktaran Yemelek, şöyle konuştu:

"Kurban etini poşete koyup dağıtmayı düşünmüyoruz. Çünkü bu ülkede elektrik olmadığı için insanlar eti uzun süre muhafaza edemiyor. Onun için böyle bir yöntem kullanmayacağız. Kurban etini bu yıl kamplarda pişirip dağıtmayı planlıyoruz. İç bölgelerde ise kurbanlarını verip kesmelerini sağlayacağız."

Yemelek, bu yıl Suriye'de bin kurban kesmeyi planladıklarını belirtti.

Hayırseverler tarafından alınan küçük ve büyükbaş hayvanların Halep kentine bağlı Azez ilçesinde bulunduğunu vurgulayan Yemelek, kurban sayısının artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT