1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJER

  4. İHH Nijer'deki 940 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı
İHH Nijer'deki 940 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı

İHH Nijer'deki 940 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı

İHH, Nijer'in başkenti Niamey'in çevresindeki 9 köydeki ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi ulaştırdı.

28 Mayıs 2017 Pazar 19:13A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Nijer'in başkenti Niamey'in çevresindeki 9 köyde ihtiyaç sahibi yaklaşık 940 aileye gıda kolisi dağıttı.

İHH Nijer Temsilcisi Serdar Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vakıf olarak ramazan ayının ilk gününden itibaren Nijer'in şiddetli fakirlik yaşayan farklı köylerinde gıda kolileri dağıtımına başladık. Yardım kolileri dağıtımı 25 köyde bulunan ihtiyaç sahibi 2 bin 800 aileye ulaşana kadar sürecek." dedi.

Şimdiye kadar başkent Niamey'in civarında bulunan 9 köye gıda kolilerini ulaştırdıklarını kaydeden Yılmaz, birçok köyde de bin 500'den fazla kişiye toplu iftar yemeği verdiklerini aktardı.

Kerkük'teki 900 aileye yardım malzemesi ulaştırıldı

Irak'ın Musul kentindeki operasyon ve çatışma nedeniyle bölgeden kaçarak Kerkük’e sığınan 900 aile için İHH İnsani Yardım Vakfı yardım malzemesi getirdi.

İHH Ortadoğu Masası Sorumlusunun yaptığı açıklamada, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Musul'daki çatışma bölgesinden kaçarak Kerkük’e gelen mültecilere dağıtılmak üzere ramazan ayı nedeniyle insani yardım malzemesi getirdik. Bugün 400 aileye yardım kolilerini dağıttık. Yarın da 500 aileye yardım malzemesi dağıtacağız. Kumanya kolilerimiz de mercimek, çay, şeker, yağ, zeytin, pirinç ve peynir var." ifadesini kullandı.

Türkiye'li yardım kuruluşlarının Irak geneli ve Kerkük'te özellikle 2004'ten bu yana aralıksız olarak desteklerini devam ettirdiklerini belirten Terzi,'' 'Kesintisiz olarak ve hiç bir etnik ve mezhep arasında ayrım yapmadan Irak'a desteğini sürdüren Türk milletine teşekkür ederiz.'' ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT