1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İHH İdlib’te Yardım Dağıttı
İHH İdlib’te Yardım Dağıttı

İHH İdlib’te Yardım Dağıttı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de sıcak çatışmaların devam ettiği şehirlere bizzat girerek, halka yardım dağıttı.

11 Ağustos 2012 Cumartesi 05:37A+A-

Suriye’nin Halep şehrine yardım yaptıktan sonra İHH ekipleri, İdlib’e yöneldi. Halep’in havadan ve karadan bombalanması sonucunda şehirden kaçarak İdlib’e gelen insanların gıda sıkıntısı karşılandı.

Hayırseverler tarafından yapılan yardımları toplayarak, Suriye halkı için gıda kolisi hazırlandı. İHH’nın Hatay’daki deposunda, yağ, helva, zeytin, pirinç, çay, şeker, reçel, makarna ve pirinç gibi kuru bakliyat malzemelerinden hazırlanan 500 gıda kolisi, bir kamyona dolduruldu.

Hatay’dan yola çıkan kamyon, Cilvegözü Sınır Kapısı’na geldi. Sınır kapısındaki tampon bölgede, yardım kolileri ve 2 ton un, İHH yetkilileri tarafından Suriyeli araçlara nakledildi. İHH yetkilileri, daha sonra yardımları teslim alan araçlarla beraber silahlı korumalar eşliğinde İdlib Sarmada ilçesine girdi. Sarmada’da ihtiyaç sahibi olan Haleplilerin kaldıkları evler tek tek gezilerek, yardımlar bizzat ilk elden dağıtıldı. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Halep’ten sonra İdlib’te de yardım dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Atalay, Halep, Hama, Humus ve Lazkiye gibi şehirlerde de yardım dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Hüseyin Kulaoğlu / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

1 Yorum