1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH Ekiplerinin Yardım Çalışmaları Sürüyor
İHH Ekiplerinin Yardım Çalışmaları Sürüyor

İHH Ekiplerinin Yardım Çalışmaları Sürüyor

Van depreminin hemen ardından bölgeye ekiplerini gönderen İHH, organizeli bir çekilde yardım çalışmalarını sürdürüyor.

29 Ekim 2011 Cumartesi 16:54A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı, 23 Ekim 2011 günü Van’da meydana gelen 7.2’lik depremin hemen ardından afet bölgesinde acil yardım çalışmaları başlattı.

İHH, Van-Erciş deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarında, genel kriz koordinasyonuna destek sağlanmasında ve sağlık yardımlarında aktif olarak çalışıyor, gıda, içme suyu, battaniye, çadır, ilaç ve tıbbi malzeme gibi temel ihtiyaçların dağıtımını da aralıksız sürdürüyor.

Depremden hemen 6 saat sonra Türkiye’nin 56 şehrinden 37 kişilik İHH profesyonel acil kurtarma ekipleri iş makineleri ve ekipmanlar ile bölgede çalışmaya başladı. Ekiplerin 9 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkardıkları öğrenildi.

Bölgeye sevk edilen acil yardım malzemeleri Van şehir merkezinde, Erciş’te ve civar köylerde bulunan 300’ün üzerinde acil yardım elemanı tarafından koordineli bir şekilde ihtiyaç duyulan bölgelere gönderilerek dağıtımı yapılıyor. Yardım ekiplerinin de 267 kişiden oluştuğu bildiriliyor.

İHH’nın 23-27 Ekim 2011 tarihleri arası Van-Erciş’te meydana gelen deprem sonrasında gerçekleştirdiği arama-kurtarma ve yardım çalışmaları, acil ihtiyaç listesi raporlaştırıldı. Yapılan yardım çalışmaları ve acil ihtiyaçlar hakkında bigi veren faaliyet raporunu aşağıdaki linki tıklayarak inceleyebilirsiniz:

http://www.ihh.org.tr/uploads/2011/van-ercis-deprem-faliyet-raporu-tr.pdf

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT