1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH, Van'da Yardım Çalışmalarını Sürdürüyor
İHH, Vanda Yardım Çalışmalarını Sürdürüyor

İHH, Van'da Yardım Çalışmalarını Sürdürüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri deprem bölgesi Van ve Erciş’te yürüttükleri yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

07 Aralık 2011 Çarşamba 12:07A+A-

İki kez üst üste depremle sarsılan Van’daki yıkımın boyutları her geçen gün biraz daha büyürken, başından beri bölgeden ayrılmayan İHH, felakette ailesini kaybeden çocukları unutmadı. Bölgede rehabilitasyon ve psikolojik destek çalışmalarına ağırlık veren vakfımızın uzman ekipleri, gelen talepler, ev ziyaretleri ve sosyal çalışmalarla depremde yetim kalan 196 çocuğa ulaştı.

Felaketin hemen ardından bölgeye koşan İHH ekipleri acil ihtiyaçların giderilmesi yanında kalıcı projeleri hayata geçirmeye başladı.

İlk olarak arama-kurtarma, barınma, gıda gibi acil ihtiyaçlar için çalışmalarını yürüten İHH ekipleri bir yandan da rehabilitasyon ve psikolojik destek çalışmalarına yöneldi. Ekipler gerçekleştirdikleri ev ziyaretleri ve sosyal çalışmalarla oluşturduğu kriz masasına gelen talepler neticesinde depremde yetim kalan 196 çocuğa ulaştı.

Depremin ilk haftasında Erciş’te profesyonel ve gönüllülerden oluşan 7 kişilik bir “yetim ve kimsesiz çocuklar kayıt ekibi” kuran İHH, depremde yetim kalan çocuklara ek olarak Van ve Erciş’te çeşitli nedenlerle yetim kalan ve depremden sonra yaşam şartları daha da kötüleşen çocukların da bulunduğunu tespit etti.

Van’la birlikte Türkiye’nin 30 ilinde yetim çalışmaları yapan İHH İnsani Yardım Vakfı daha önce bakımı üstlenilmiş olan çocuklara ek olarak depremin yetim bıraktığı çocukları da 2007 yılından bu yana uyguladığı Sponsor Aile Sistemi’ne dahil etti.

İHH ayrıca depremden etkilenen çocuklar için bir rehabilitasyon ve psikolojik destek programını da uygulamaya koydu. Pedagog, psikolog ve eğitimcileri de içeren bir İHH ekibi çeşitli eğlence etkinlikleri, oyuncak ve eğitici materyallerle çocuklara yaşadıkları zorlu yaşam koşullarını unutturmaya çalışıyor.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT