1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH, Hergün Van’da 10 Bin Kişiye Aş Veriyor
İHH, Hergün Van’da 10 Bin Kişiye Aş Veriyor

İHH, Hergün Van’da 10 Bin Kişiye Aş Veriyor

İHH Gezici Aşevi günde 10 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek imkanı sunuyor.

27 Ekim 2011 Perşembe 00:13A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı, Van’daki çalışmalarını sürdürüyor. İHH Arama Kurtarma ekipleri yaptıkları çalışmalar doğrultusunda enkaz altından 9 kişiyi sağ olarak çıkarmayı başardı. Profesyonel eğitim almış arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, çalışmaların enkaz altında bir tek canlı kalmadığına emin oluncaya kadar devam edeceği kaydedildi.

AŞEVİ İLE GÜNDE 10 BİN KİŞİYE 3 ÇEŞİT SICAK YEMEK

İHH Gezici Aşevi de kaymakamlık binasının karşısına kurularak hizmet vermeye başladı.Aşevi ile günde 10 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek imkanı sağlanıyor.

Erciş’te yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi de içme suyu sıkıntısıydı. Bu sıkıntıyı çözmek için uğraşan İHH ekipleri, günde 4 kamyon içme suyu dağıtımı gerçekleştiriyor. Günde 1000 kişiye ise kumanya ve battaniye dağıtımı yapılıyor. Kumanya ve battaniye dağıtımları hem Erciş’te hem de köylerde kapı kapı gezilerek yapılıyor. Dağıtımlar Van halkına yardım etmek için bir saniye bile düşünmeden bölgeye gelen Alanya, Antalya, Erzurum, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Kayseri, Konya, K.Maraş, Bingöl, Adıyaman, İstanbul, Sakarya, Muş, Tatvan, Uşak, Ağrı ve Bitlis gönüllüleri tarafından gruplar halinde gerçekleştiriliyor.

Bölgede çalışmalar yürüten İHH ekipleri çevre illerden gelen yardım malzemelerini daha organize bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek için güvenli bölgelere büyük çadırlar kurdu. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından sadece bir gün içerisinde bölgeye gönderilen yardım malzemelerinin tutarı 1 milyon TL’yi buldu.

DENİZ FENERİ’NDEN DEPREM EVİ, GIDA VE BATTANİYE

Deniz Feneri Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada ise derneğin bölgeye ilk gün gıda ve battaniye, üçüncü gün 150 afet evi ulaştırdığı belirtildi. Derneğin Van Erçiş’e ulaştırdığı 100 koli gıda ve 750 battaniyeden oluşan yardımların dağıtımının da hızla sürdüğü belirtilen açıklamada, derneğin, evlerini kaybeden 150 aileye teslim edeceği afet evlerinin içini döşemek için bağışçılarına, ranza, çekyat, yatak, uyku seti, battaniye, yorgan, yastık, uyku tulumu, mutfak malzemesi, set üstü ocak, masa, sandalye, ısıtıcı, katalitik, büyük tüp ve halı bağışı yapmaları çağrısında bulunduğu bildirildi. 

HABERE YORUM KAT