1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHD’de Antakya Depremi: Baasçı Şubeye Tepki
İHD’de Antakya Depremi: Baasçı Şubeye Tepki

İHD’de Antakya Depremi: Baasçı Şubeye Tepki

İHD’nin de dâhil olduğu ve Beşşar Esad’ın posterlerinin taşındığı Suriye’ye destek mitingine İHD Genel Başkanından tepki geldi.

21 Şubat 2012 Salı 12:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Antakya’da, Suriye diktatörü Beşşar Esad’a destek vermek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Antakya Şubesi öncülüğünde Eğitim-Sen, DİSK, Halkevi, AKADER, Halk Cephesi, BDP, EMEP, ESP, ÖDP, TÖP-G, SDP, Sosyalist Parti ve Partizan’ın düzenlediği mitinge İHD Genel Merkezi’nden tepki geldi.

Taraf’ta yer alan habere göre mitingin bilgi ve onayları dışında organize edildiğini ifade eden İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Biz ilk günden itibaren Suriye’deki hak ihlallerinin bitmesini ve faillerin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Eylemlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Antakya İHD Şube Başkanı Mithat Can ise barış için orada olduklarını, Esad’ı desteklemelerinin söz konusu olmadığını ve Esad’ın fotoğraflarını taşıyanların dışarıdan gelip aralarına karıştığını iddia etti. Oysa Esad posterleri yürüyüş ve eylem boyunca hâkim pozisyondaydı. Günler öncesinden sosyal medyadan yapılan çağrılarda da protestonun Esad ve Baas güçlerine destek mahiyeti taşıyacağı belliydi.

İHD Merkez, Antakya Şubesi’nden Yazı İstedi

Mitingin ardından eleştirilerin odağına oturan kurum ise hiç kuşkusuz başta İHD oldu. Bir insan hakları derneğinin katil Baas çetesi lehinde tezahürat yapılan bir protestonun öncülüğünü yapmasındaki tutarsızlık rahatsız ediciydi.

Bu nedenle Esad’a bağlı askerlerin çok sayıda sivili öldürdüğü Suriye’deki olayları ilk günden itibaren hep aynı bakış açısıyla takip ettiklerini belirten İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, şöyle konuştu: “Biz bir tek sivilin bile burnunun kanamasına karşı çıkan, bu katliamları yapanların kim olursa olsun mutlaka yargılanmasını isteyen bir çizgideyiz ve hiç değiştirmedik bu yaklaşımımızı. Suriye’de siviller ölürken tek isteğimiz barıştır bizim. Antakya Şubemiz’in böyle bir eylemde bulunduğundan haberimiz bile olmadı. Bize de bununla ilgili yoğun eleştiriler geldi. Biz de şubemizden bu etkinlikle ilgili yazı istedik.”

Birlikte Yürüdükleri Kişileri Sattılar

İHD Antakya Şube Başkanı Mithat Can ise eylemlerinin yanlış anlaşıldığını vurguladıktan sonra sözlerine şöyle devam etti:

“Birincisi bizimki Suriye’ye destek değil savaşa hayır, barış mitingiydi. Asla Esad’ı desteklemek gibi bir düşüncemiz olmadı. O Esad posterlerini açanlarda dışarıdan geldiler. Bizimle ya da tertip komitesiyle hiçbir ilgileri yoktu.”

***

Konuyla ilgili haberimize ve görüntülere ulaşmak için dün yaptığımız haberi inceleyin:
Antakya’da Utanç Verici Bir Eylem... Baas Cuntasına Selam Durdular!

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum