1. HABERLER

  2. HABER

  3. Iğdır'da 1,5 Ton Patlayıcı Madde Ele Geçirildi
Iğdır'da 1,5 Ton Patlayıcı Madde Ele Geçirildi

Iğdır'da 1,5 Ton Patlayıcı Madde Ele Geçirildi

Iğdır'da önceki gün icra edilen arama tarama faaliyetinde 1,5 ton patlayıcı madde ile el yapımı patlayıcı olarak kullanılmak üzere 36 tüp ele geçirildi.

09 Ekim 2015 Cuma 17:00A+A-

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylar" ve "arama-kurtarma faaliyetleri" başlığıyla açıklamalara yer verildi.

Buna göre, Hakkari'de devam eden operasyon kapsamındaki arama tarama faaliyeti sonucu bir sandık Bixi mühimmatı ile çok miktarda yaşam malzemesi bulundu.

Güvenlik güçlerince Hakkari-Van karayolundaki aramada bulunan bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Jandarma unsurlarınca Erzurum'da 12, Ağrı'da 2 ve Kars'ta bir kişi "Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan yakalandı. Aynı suçtan haklarında yakalama kararı bulunan 7 kişi Erzurum Karayazı, 3 kişi de Ardahan Göle'de gözaltına alındı.

Iğdır'da önceki gün icra edilen arama tarama faaliyetinde 1,5 ton patlayıcı madde ile el yapımı patlayıcı olarak kullanılmak üzere 36 tüp, çeşitli örgütsel doküman ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak Şenoba'daki operasyonda, sığınak içinde 60 milimetrelik 5 havan mühimmatı, 269 Bixi makinalı tüfek mermisi, 200 doçka uçaksavar silahı mermisi bulundu.

Hatay'ın Belen ilçesinde, PKK örgütü mensubu 5 militan tarafından bir kamyonetin önü kesildi, 2 kişi araçtan indirilerek araçları gasbedildi.

Çukurca-Cizre karayolunda, konvoydaki bir kirpi aracının kaza yapması sonucu 13 askeri personel hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı.

AA

HABERE YORUM KAT