1. HABERLER

  2. HABER

  3. Deniz Feneri: "İftiracılardan Özür Bekliyoruz!"
Deniz Feneri: İftiracılardan Özür Bekliyoruz!

Deniz Feneri: "İftiracılardan Özür Bekliyoruz!"

Türkiye Deniz Feneri Genel Başkanı Mehmet Cengiz, kendilerinin Ergenekon’un karşısına konulduğunu belirterek iftira atan CHP ve medyadan özür beklediklerini söyledi.

25 Nisan 2012 Çarşamba 08:04A+A-

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Almanya Deniz Feneri e. V. davası kapsamında haklarında soruşturma başlattığı ve takipsizlik kararı verdiği Türkiye Deniz Feneri Derneği yetkilileri, kendilerini haksız yere suçlayanlardan özür beklediklerini açıkladı. Türkiye Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, “Bu iftirayı atanlardan özür bekliyoruz. CHP’ye açtığımız bir milyonluk tazminat davamız var. Bu davayı kazanıp parayı fakirlere dağıtacağız” dedi.

Ergenekon sanıkları servis etti

Cengiz o süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı: “Almanya’daki Deniz Feneri davası bitiminde mahkeme sihirli biz söz kullandı. Hakim ‘bu davanın asıl failleri Türkiye’de’ dedi. O söz Türkiye’de ihbar kabul edildi. Hemen sonrasında soruşturma başlatıldı. Soruşturma 9 Nisan’da bitti ve Deniz Feneri’nin masumiyeti verilen takipsizlik kararıyla ispat edilmiş oldu. Ergenekon sanıkları hem medya hem de siyasi partilere bu işi servis etti. Türkiye’nin en güvenilir kuruluşu Deniz Feneri bu ittifakla itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Tüm bu iddiaların iftiradan ibaret olduğunu yargı kararıyla tescil ettirmiş olduk. Ancak iftira kampanyasını yürüten medya haberimizi görmedi. Bu kampanyanın siyasi kanadını yürüten CHP’den bir kelime duyamadık.

CHPmilletten özür dilemelidir

Demek ki gerçeğin peşinde değil, bir kavganın peşindeler. Bizi Ergenekon’un karşısına koydular. Hükümetle bir mücadele aracı olarak gördüler. Eğer CHP bu topluma karşı sorumluluk hissetseydi milletten, devletten ve bizden özür dilemeliydi. Şerefimizle oynadılar. 15 yıldır bu toplumun merhametli insanlarının emanetlerini taşıyoruz. Meclis kürsüsünden sallanan bütün o klasörlerin iftiradan ibaret olduğu ve emaneti taşıyan bizlerin emanetlerin kılına zarar gelmeden yerine teslim etmiş olduğumuzun yargı kararıyla tespit edilmiş oldu. Medyanın kara propagandasını görüp yardım etmekten geri duran vatandaşlarımız bunu görmeli. Masumiyetimiz yargı kararıyla ispat edildiği günlerde, bizi iftiraya maruz bırakan CHP Anayasa Mahkemesi tarafından yolsuzluktan mahkum edildi. Bu ilahi adalettir.

Aldığımız tazminatı fakire vereceğiz

CHP’ye açtığımız 1 milyonlık tazminat davamız var. Dava, soruşturmanın karara bağlanmasını bekliyordu. Çünkü şikâyetçiler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Bu takipsizlik kararını tazminat davası dosyasına koyacağız. İnanıyorum ki CHP ve o dönemdeki Genel Başkan Deniz Baykal aleyhine tazminat alacağız ve kazanılan tazminat fakirlere gidecek. Bu süreç içinde tazminata konu olabilecek hakaret içeren ve iftira niteliği taşıyan tüm yayın ve beyanatlara karşı hukuk mücadelemizi vereceğiz. İnşallah CHP’nin parası da yoksullara nasip olacak.

İFTİRALAR YARDIMLARIETKİLEMEDİ

Deniz Feneri krizle yüzleşmeden evvel her yıl yüzde 50 büyüyen güçlü kurumsal yapıya sahip bir kuruluştu. Yardımlarımız azaldı ama devam ediyoruz. Gönüllülerimize ve bağışçılarımıza bu takipsizlik kararını ulaştıracağız. İmajımızda çok ciddi bir tahribata uğradık, bunun telafisi için çalışacağız. Kriz döneminde bile dünyanın neresinde bir mazlum olsa yardımına koştuk. Afet dönemlerinde insanlar iftira kampanyalarından hiç etkilenmeyerek bağışlarını yaptılar ve biz de dünyanın her yerindeki mazlumlara ulaştırdık.

STAR 

HABERE YORUM KAT