1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İftira Paranoya ile Birleşince Ortaya Sahtekarlık Çıktı!
İftira Paranoya ile Birleşince Ortaya Sahtekarlık Çıktı!

İftira Paranoya ile Birleşince Ortaya Sahtekarlık Çıktı!

Sosyal medyada sivil polislerce kaçırıldığı ve öldürüleceği yaygarasını koparan ve üstelik emniyete şikayette de bulunan Av. Burak Mengü’nün kendisine attığı iftira tutmadı. Gerçek ortaya çıkınca ablası Nevşin Mengü bile pes dedi.

21 Mart 2018 Çarşamba 10:46A+A-

Av. Burak Mengü’nün kendi kendisine uydurduğu yalanın hikayesini ve akıbetini konu alan Cumhuriyet’teki “'Kaçırıldım' diyen Nevşin Mengü'nün avukat kardeşi şikayetini geri çekti” başlıklı haberi ilginize sunuyoruz:

Şişli'de kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırıldığını söyleyerek önce tweet atan daha sonra da şikayetçi olan avukat Burak Mengü'yle ilgili polis soruşturması tamamlandı. Polisin elde ettiği kamera kayıtlarında Burak Mengü'nün iddialarının gerçeği yansıtmaması üzerine açıklama yapan Nevşin Mengü, "Kardeşim Burak Mengü'nün söylediklerinde doğru olmayan noktalar var ise emniyet gerekeni elbette yapacaktır, yapmalıdır" dedi.

İstanbul polisi tarafından yapılan soruşturmada kaçırıldığını söylediği gün Burak Mengü'nün saniye saniye kamera görüntüleri toplandı. Burak Mengü'nün o gün H.K.T. adlı müvekkili ile buluştuğu, Ümraniye'ye gittiği ardından saat 19.00 sıralarında aynı kişi tarafından Levent'te bırakıldığı tespit edildi. Herhangi bir kaçırma ya da darp görüntüsü tespit edilemezken, ifadesi alınan müvekkil de Burak Mengü'nün olayın olduğu gün kendisiyle birlikte olduğunu söyledi. Burak Mengü'nün ise şikayetini geri çektiği belirtildi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU

Avuakat Burak Mengü geçtiğimiz Cumartesi günü başına geldiğini iddia ettiği bir olayı Twitter'dan paylaşmıştı. Burak Mengü'nün paylaşımında yaptığı açıklamada "Polis kimliği gösterilmeden, gözaltı kararı gösterilmeden sivil ekiplerce gözaltına alındım. Nereye diyorum kimse söylemiyor. Kim aldı bilmiyorum neden aldı onu da bilmiyorum" yazmıştı.

BURAK MENGÜ ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek iddialarıyla ilgili şikayetçi olan ve ifade veren Burak Mengü, Nişantaşı'nda polis rozeti bulunan kimlik gösteren kişilerin kendisini kaçırdığını darp ettikten sonra Anadolu yakasında bıraktığını kendi imkanlarıyla Levent'te geldiğini anlatmıştı.

POLİS SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

İstanbul polisi tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis Burak Mengü'nün kaçırıldığını söylediği gün Cihangir'deki evinden çıktıktan sonra güvenlik kamera görüntülerinini topladı. Soruşturma kapsamında Burak Mengü'nün evinden çıktıktan sonra Nişantaşı'na geldiğini ve burada bir müvekkili ile buluştuğunu tespit etti. İkilinin otomobille Anadolu yakasına geçerek Ümraniye'ye gittikleri daha sonra müvekkilinin otomobiyle Burak Mengü'yü saat 19.00 sıralarında Levent'te bıraktığı belirlendi. Polisin ulaştığı Burak Mengü'nün müvekkili H.K.T. ise genç avukatın o gün kendisiyle birlikte olduğunu herhangi bir kaçırma olayı ya da olumsuz bir durum olmadığını söylediği öğrenildi.

BURAK MENGÜ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Bu arada tekrar Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Burak Mengü'nün de kaçırılma olayıyla ilgili şikayetinden vazgeçtiği öğrenildi. Polis olayla ilgili hazırlanan soruşturma dosyasının savcılığa teslim edileceğini belirtti.

SUÇ UYDURMAKTAN HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK

Polisin ifadesine başvurduğu Mengü’nün müvekkili de incelemeleri doğruladığı öne sürüldü. Burak Mengü’nün şikayetini geri çektiği, polisin Mengü hakkında ”Suç uydurmaktan” işlem yaparak dosyayı savcılığa gönderdiği öğrenildi.

Eski CNN Türk sunucusu Nevşin Mengü, bugün Birgün'de yayınlanan köşe yazısında kardeşi avukat Burak Mengü'nün FETÖ suçlamasıyla yargılanan kişilerin avukatlığını yaptığ, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından bir araca zorla bindirildiği ve darp ettiği iddialarını sürdürmüştü.

NEVŞİN MENGÜ: EMNİYET GEREKENİ YAPMALIDIR

Polisin yaptığı soruşturmada elde edilen kamera kayıtlarında iddiaların gerçeği yansıtmaması ve Burak Mengü'nün şikayetini geri çekmesi üzerine Nevşin Mengü kişisel Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı. Mengü şu ifadeleri kullandı:

Yazımda kardeşim @burakmengu nün bana anlattıklarını kaleme aldım. Takdir edersiniz ki bir kardeş olarak kaygı duydum ve kaygımı da dile getirdim. Söylediklerinde doğru olmayan noktalar var ise emniyet gerekeni elbette yapacaktır, yapmalıdır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum