1. YAZARLAR

  2. Ali İhsan Karahasanoğlu

  3. İftar Masası İsraf, 1.6 Milyar Dolar Zimmet Helal!
Ali İhsan Karahasanoğlu

Ali İhsan Karahasanoğlu

Yazarın Tüm Yazıları >

İftar Masası İsraf, 1.6 Milyar Dolar Zimmet Helal!

27 Kasım 2016 Pazar 00:16A+A-

Ben beğendim bu yeniliği..

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamış..

“Adli google” geliyormuş.

Birazcık açarsak, “Adli veri bankası”.

Şimdilik genel bir açıklama ile yetinilmiş.

“Türkiye’nin suç haritası çıkarılıyor”muş.

“En çok cinayet ne zaman işleniyor, hangi ilde, hangi ilçede, hangi mahallede, gece mi gündüz mü, yaz mı kış mı, maktulün cinsiyeti, eğitim durumu, mesleği, yaş aralıkları dahil pek çok veriye erişebilecek”mişiz.

Açıklamada “cinayet” örneği verilmiş ama..

Eminim, tüm suçlar içindir, bu bilgiler..

Banka hortumlaması.. Dolandırıcılık.. 

Tecavüz.. Cinsiyet istismarı..

Zimmet, hakaret..

Bunlar rakam rakam açıklandığında, tartışmalarımızı da daha bilimsel bir zeminde yapmış olacağız..

Örneğin geçen hafta günlerce tartışıp, sonrasında “Halk tek başına iktidar yetkisi vermiş ama.. Bir kanunu bile değiştirmeye güçleri yok” diyerek kapağını kapattığımız “yaş engeli sebebi ile resmi evlilik yapmadan aile arasında düğün ile yuva kuranlar”ın mağduriyetini, daha net görebileceğiz.

Böylece “ak koyun-kara koyun” da ortaya çıkacak.

Bakan önce 4000 aileyi kapsıyor dedi. Sonra 3000’e indi. Dolayısı ile tartışma da, sanki kaptı-kaçtı mantığı ile bir iş kotarılıyor izlenimine odaklandı. Toplumda bir şüphe doğdu..

Şimdi “Adli google” iyi işletilirse, sayı 4000 midir, yoksa 3000 midir, hemen öğreneceğiz..

Dahası, tecavüzcüler ile tecavüz niyeti olmayanlar hemen ayırd edilecektir.

Tek eş ile ve gerçekten evlilik niyeti ile bir arada yaşayanlar, ortaya çıkacaktır.

Nasıl?

Mağdur görünen küçük yaştaki kız, sadece bir davada taraf ise.. Tecavüzde bulunduğu ileri sürülen sanık da, sadece tek bir davada yargılanıyor ise.. Tarafların çocukları varsa.. Aynı evde yaşıyorlarsa.. Artık bunların birlikteliğine “tecavüz” demek, ahlaksızlıktan başka bir şey değildir.

 Adli google erken hayata geçirilseydi, belki de rafa kaldırılan bu değişiklik, toplumun çok büyük bir kısmı tarafından daha iyi anlaşılacaktı.

Hayırlı bir değişikliğin hayata geçirilmesinde “adli google” önemli rol oynayacaktı..

**

Adli google gerçek anlamda hayata geçerse, toplumdaki maskeli balo da son bulacaktır.

Nasıl?

Eğitimli denilen kesimin, tecavüz, dolandırıcılık türünden suçlara ne kadar meyilli olabildiği.. Veya, tecavüz suçlarının, sağlam aile yapısının hakim olduğu doğu illerimize nazaran Batı illerinde oran olarak daha fazla olduğu.. Cinsel konularda kendisini serbest hissedenlerin, cinsel suçlarda hiç de azımsanmayacak kadar sabıkalı oldukları.. Ve daha birçok “kral çıplak” dedirtecek gerçekleri birebir göreceğiz.

**

Adli google kapsamında değildir ama.. Bence savunma avukatlarının profilleri de kapsama alınmalı.

İşte o zaman görülecektir ki, toplumsal yaraların tedavisi için atılacak adımları engellemeye çalışanların büyük kısmı, zaten o yaralardan rant devşiriyorlar..

Küçük yaşta evlenmede de bu böyle.. Siyasi birçok konudaki çarpıtmalarla toplumu aldatmada da bu böyle..

Son bir olaydan somut örnek vereyim.

Ankara Mimarlar Odası Başkanı, Cumhurbaşkanlığı’ndaki bir iftar masasını diline dolayıp, “6.5 milyonluk masa” iftirası atmıştı. Oysa masa 5 bin liralık bir masa idi.

Bilerek yalan söyleyen mimar odası başkanına hakaretten ceza davası açıldı. Masanın fiyatını bin misli fazla hesaplayan, daha doğrusu “hesaplayamayan” mimarı mahkemede kim savundu biliyor musunuz: Devlete, İktisat Bankası sırtından 1.6 milyar dolarlık borç yıkan hortumcu Erol Aksoy’un avukatı Turgut Kazan..

Ve beraat kararı çıkınca da, hortumcunun avukatı ile devlet malına titiz (!) mimarımız adliye koridorunda hatıra fotoğrafı çektirdiler..

Düşünebiliyor musunuz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, kamu hizmetinde kullanılacak 5 bin liralık masaya laf edenleri, devletin sırtına 1.6 milyar dolar borç yıkan hortumcunun avukatı savunuyor. 5 bin liralık iftar masasına laf edenler, 1.6 milyar dolarlık hortumun failini savunan avukata, “affedersiniz. biraz uzak durun” diyemiyor, onunla fotoğraf çektiriyor. 

İşte “adli google”da, tüm bu ayrıntıları, küçük bir araştırma ile bulabiliriz inşallah..

Tecavüze karşı imiş gibi konuşup, tecavüzcüleri savunanları.. İsrafa karşı imiş gibi görünüp, zimmetin kralını yapanları ölümüne savunanlar ile nasıl kol kola girdiklerini, “adli google” ile öğreniriz inşallah..

YENİ AKİT

YAZIYA YORUM KAT