1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "İdomeni, Âdeta Çağdaş Toplama Kampı"
"İdomeni, Âdeta Çağdaş Toplama Kampı"

"İdomeni, Âdeta Çağdaş Toplama Kampı"

Yunanistan İçişleri Bakanı Panagiotis Kurublis, binlerce mültecinin haftalardır zor şartlar altında beklediği sınır bölgesi İdomeni'yi “çağdaş toplama kampı”na benzetti.

18 Mart 2016 Cuma 14:15A+A-

Yunanistan İçişleri Bakanı Panagiotis Kurublis, İdomeni'deki kampları ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Açık Sınırları Olan Bir Avrupa’ya İnanmıştık”

Bölgedeki şartların kötülüğüne işaret eden Kurublis, “Burası, kapalı sınır anlayışı sebebiyle âdeta çağdaş bir Dachau (Nazi Almanyası’ndaki ilk toplama kampı). Biz açık sınırları olan bir Avrupa'ya inanmıştık.” dedi.

Kurublis, mültecilerin Avrupa'nın da dâhil olduğu bir savaştan kaçarak yurtlarını terk etmek zorunda kaldığına dikkat çekerek, “580 milyonluk Avrupa, 1-1,5 milyon mülteciyi kabûl etmeye yanaşmıyor.” şeklinde konuştu.

Mültecilere, Yunanistanlı yetkililer tarafından oluşturulan barınma merkezlerine geçmeleri yönünde çağrıda bulunan Kurublis, İdomeni'deki sağlık koşullarının iyileştirilmesi için aşı programlarının uygulanacağını ve “güvenlik” önlemlerinin artırılacağını dile getirdi.

Mülteciler Yunanistan’da Mahsur Kaldı!

Mültecilerin zengin Avrupa ülkelerine ulaşmak için yoğun olarak kullandığı rotada bulunan Avusturya ve Balkan ülkelerinin sınır geçişlerini kapatması üzerine Yunanistan'da birçok mülteci mahsur kaldı.

Son resmî verilere göre, Yunanistan'da kalan mülteci sayısı 12 bini İdomeni'de olmak üzere 46 bine yaklaştı.

Bu arada, “Safe Passage-Stop Wars” adlı bir grup aktivist, Yunanistan'ın simgesi olan Atina'daki Akropolis'in tepesine “Sınırları Açın!” yazılı pankart astı.

AA

HABERE YORUM KAT