1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’e Varil Yağdıran Helikopter Düştü! (VİDEO)
İdlib’e Varil Yağdıran Helikopter Düştü! (VİDEO)

İdlib’e Varil Yağdıran Helikopter Düştü! (VİDEO)

İdlib’de halkın tepesine varil bombası atan bir helikopter düştü ya da düşürüldü. Bir pilot ve askeri ekibi idam edilirken; komutan pilot yaralı olarak esir alındı.

22 Mart 2015 Pazar 16:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar Esed’in ordusuna ait bir saldırı helikopter İdlib kırsalında düştü. Bazı kaynaklar helikopterin direnişçiler tarafından vurulduktan sonra acil iniş yapmak zorunda kaldığını ifade ederken bazı kaynakların helikopterin "teknik arıza" nedeniyle düştüğünü açıkladı.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin İdlib kentine bağlı Ma'ret en-Numan ilçesi ile Han Sebil beldesi arasındaki bir alana "teknik nedenle" düştüğü ifade edildi.

Nusra Cephesinin kontrolü altındaki bölgede varil bombası atan helikopterin etrafı düştükten sonra muhaliflerce sarıldı.

Helikopterde bulunan pilot yardımcısı ve askeri ekip ateş edilerek idam edilirken; adı Yusuf Neccar olduğu söylenen komutan pilot esir alındı.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlip kırsalının önemli bir kısmını Nusra Cephesi kontrol ediyor.

İşte helikopterin düşüş anı:

idlib-pilot-infaz.jpg

idlib-helikopter-pilot.jpg

Şeyh Abdullah el Muheysini,düşen helikopterden sağ olarak kurtulup direnişçiler tarafından esir edilen rejim subayının başında konuşma yaparken:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum