1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’de Esed Rejimine Büyük Darbe (VİDEO)
İdlib’de Esed Rejimine Büyük Darbe (VİDEO)

İdlib’de Esed Rejimine Büyük Darbe (VİDEO)

İslami Cephe ve Nusra Cephesinin İdlib’de başlattığı büyük operasyonda Baas güçlerine ciddi zayiatlar verdirildi.

14 Aralık 2014 Pazar 23:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar Esed, Halep’te Suriye direnişine yönelik büyük saldırıyı sürdürürken İdlib’de büyük bir operasyona maruz kaldı. Rejimin önemli merkezlerinden Hamidiye Üssü direnişçilerin eline geçti.

Rejim ordusunun önemli mevzileri Vadi el Dayf üssü ve Hamidiye askerî depolarına operasyon başlatan direnişçiler Esed askerlerine ve çetelerine ciddi zayiatlar verdirdi.

Operasyonda Esed’in tuğgenerali Vadi el Dayf üssü komutanı Kadir Süleyman Yunus’un öldürüldüğü duyuruldu. Yanı sıra onlarca Esed askerinin operasyonda öldürüldüğü açıklandı.

esedin-vadi-el-dayf-ussu-komutani-kadir-suleyman.jpg

Hamidiye askeri depolarında bugün yoğun olarak yaşanan çatışmalarda tankların direnişçiler tarafından etkin olarak kullanıldığı bildirildi.

Hamidiye'de operasyonun kontrolünün İslami Cephe’de olduğu ve Nusra Cephesi’nin destek verdiği; Vadi el Dayf'ta ise kontrolün Nusra'da olduğu ve İslami Cephe’nin destek verdiği ifade ediliyor. Cundul Aksa ve Feylak Şam savaşçıları da operasyona destek veriyor. Operasyonda birçok nokta direnişçiler tarafından ele geçirildi.

Hamidiye Üssünü ele geçiren İslami Cephe, buradaki çatışmalarda 50 Esed askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Ahraruş Şam hareketi savaşçılarının Hamidiye üssünün El Medacin kontrol kapısında bulunduklarını gösteren videolar yayınlandı.

Hamidiye Üssünde ele geçirilen T-72 ve T-55 tipi tanklar:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum