1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İdam Kararları Bingöl Üniversitesinde Lanetlendi!
İdam Kararları Bingöl Üniversitesinde Lanetlendi!

İdam Kararları Bingöl Üniversitesinde Lanetlendi!

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Temsilcilikleri ve diğer İslami Kulüpler bir araya gelerek katil Sisi cuntasının, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer İhvan üyelerine verdiği darbe kararlarını lanetledi.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 21:55A+A-

Bingöl Üniversitesi duyarlı öğrencileri; “Defol Sisi Seninleyiz Mursi”, “Berxadan Jiyane Jiyan İslame”, “Uyan Diren Özgürleş”, “Bingöl’den İhvan’a Direnişe Bin Selam”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem” gibi sloganlar atılarak basın açıklamasının yapıldığı Bingöl Üniversitesi konser alanına doğru yürüdüler. Basın açıklamasından önce haksız yere verilen idam kararlarını kınamak için bir araya geldiğimizi ve biz gençlerin bu konuda duyarlı bir şekilde hareket etmemiz gerektiğini belirten İlahiyat Fakültesi temsilcisi Hüseyin Şenlik, akabinde basın metnini okuması için Hasan Kalabalık’ı davet etti. Basın metninin ardından dua okundu. Program, öğrencilerin Bingöl Üniversitesi Merkezi Kafeterya önüne sloganlarla yürümesinin ardından sona erdi.

bingol-20150520-01.jpg

bingol-20150520-02.jpg

bingol-20150520-03.jpg

bingol-20150520-04.jpg

bingol-20150520-05.jpg

bingol-20150520-06.jpg

bingol-20150520-07.jpg

bingol-20150520-08.jpg

bingol-20150520-09.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

EUZUBİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRECİM, BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM ELHAMDULİLLAHİ RABBİL ÂLEMİN ESSELATU VESSELAMU ‘ELA RESULİNA MUHAMMEDİN VE ‘ELA ALİHİ VE SAHBİHİ ECMAİN.

Hz. Musa’yı Firavuna karşı galip kılan Allah'ın adıyla. Allah ki nice az toplulukları çok topluluklara galip getirmiştir. NESTAUZU BİLLAH. ''Müminlerden öyle kimseler vardır ki; Allah'a verdikleri söze sadık kaldılar ve şehid oldular. Bir kısmı da şehid olmayı bekliyorlar. Onlar hiçbir şekilde sözlerini değiştirmediler.''

 Selam olsun zalim rejimler karşısında susmayı akıllarına bile getirmeyen yiğitlere.' Selam olsun Şeyh Ahmet Yasin’e, Seyyit Kutup’a, Abbas Müsavi’e, Ömer Muhtar’a, İskilipli Atıf Hoca’ya. Selam olsun Şeyh Said’e, Şehid Esma’ya... Selam Olsun Metin Yüksel’e, Yasin Börü’ye, Furkan Doğan’a, Mavi Marmara’ya... Selam olsun Mısırlılara, Filistinlilere ve her geçen gün ümmetin çorak topraklarını şehid kanlarıyla sulayan Suriyelilere... Selam olsun Rabia meydanında darbeci diktatörlere direnerek şehid olan kardeşlerimize...

 Evet! Rabbimizin Ahzab Suresinin 23. ayetinde belirtiği gibi, müminlerden bir kısmı Rablerine verdikleri sözü tuttular. Muhammed Mursi gibi Muhammed Bedii gibi Yusuf el Karadavi gibi yiğitler de sözlerini asla değiştirmeden şehit olmayı bekliyorlar.

Bilindiği gibi, 3 Temmuz 2013 tarihinde, Mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ’ye karşı askeri bir darbe gerçekleştirilmiş ve darbeci Sisinin talimatlarıyla bir yandan kolluk kuvvetlerinin saldırıları, bir taraftan da baltacıların saldırılarıyla yüzlerce Müslüman şehit edilmişti. Darbeciler istediklerini elde ettikten sonra, Ümmetin yüz akı olan ihvan-i Müslimin cemaatine yönelik baskılar ve şiddet artmış, herhangi bir şekilde şiddete bulaşmamış olan cemaat üyeleri terörist ilan edilmiş ve ihvanın tüm faaliyetlerine yasaklamalar getirilmişti. Tüm dünyanın gözleri önünde kanlı darbeyi gerçekleştiren alçak diktatörler, düzmece mahkemelerinin marifetiyle kendilerini aklamış ve kardeşlerimize olan baskıyı her geçen gün arttırmışlardır.

 Yakın süreçte Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası veren mahkemenin tasması biraz daha sıkılmış olacak ki bu cezanın üzerinden çok geçmeden Muhammed Mursi hakkında idam kararı veriliyor. Buda yetmiyor Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi de idam listesine ekleniliyor. Darbeci alçak Sisi, onun emrinde olanlar ve Sisi kuklasını parmaklarında oynatanlar ölümle bizleri korkutabileceğini sanıyorsalar yanılıyorlar. Bu yanılgının en büyük şahidi de tarihtir. Tarih İbrahimlerin Nemrutlara, Musaların Firavunlara had bildirme sahneleriyle doludur. İnanıyoruz ki Musa’nın çocukları Firavunların çocuklarına daima galip geleceklerdir. Bu vesileyle; darbeci alçak Sisi’yi, onun oyuncağı haline gelmiş mısır mahkemelerini ve Mısır'da olup bitenlere gözünü-kulağını tıkayan bütün uluslararası güçleri lanetliyor, bu kutlu yürüyüşte başta ihvan-i müslimin olmak üzere direnen Mısır halkı ile birlikte olduğumuzu ilan ediyoruz. Hiçbir şekilde şüphemiz olmadan inanıyoruz ki; ŞU İSTİKBALİ İNKILAP İÇERİSİNDE EN GÜR SEDA İSLAMIN SEDASI OLACAKTIR.

 Değerli arkadaşlar basın açıklamamız burada nihayete ermiştir. Katılımlarından ötürü Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci temsilciğine, Bilgi ve Düşünce Kulübüne, Erdemli Gençlik Kulübüne ve Hayırda Yarışanlar Kulübüne huzurlarınızda teşekkür edip, şükranlarımızı sunuyorum. Rabbim katılımlarınızdan ötürü hepinizden razı olsun.

Haber: Furkan Kılıç

Foto: Mehmet Akça

HABERE YORUM KAT

1 Yorum