1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İdam Cezaları Zonguldak’ta da Lanetlendi!
İdam Cezaları Zonguldak’ta da Lanetlendi!

İdam Cezaları Zonguldak’ta da Lanetlendi!

Zonguldak Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, darbe karşıtlarına verilen cezaya tepki gösterdi.

26 Mart 2014 Çarşamba 10:22A+A-

Zonguldak Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mısır’daki darbeye karşı çıkan 529 kişiye verilen idam cezasını protesto etti. Madenci Anıtı’nda toplanan Platform üyeleri, ellerinde Muhammed Mursi’nin fotoğraflarını tutarak sloganlar attı.

Zonguldak Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasını okuyan Hasan Ziya, “Uluslararası dünyayı yargısız infaza karşı ortak tepkiye ve hareket geçmeye davet ediyoruz. Mısır yargısı şu anda darbeci ve baskıcı yönetimin güdümündedir. Cunta dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır” dedi.

Ziya, açıklamasında şunları söyledi:

“Halkın yüzde 52'sinin oyunu alarak seçilen ve Mısır'ın seçimle iktidara gelen tek meşru Cumhurbaşkanı olan Dr. Muhammed Mursi 3 Temmuz 2013'te darbe ile görevinden alınmış, cunta yönetimi ele geçirdiğini açıklamıştı. Hemen ardından Mursi askeri güçler tarafından tutuklanmıştı. İradesine sahip çıkmak için meydanlara inen Mısır halkı darbeciler tarafından kurşunlandı ve binlerce kardeşimiz şehit edildi. Yetmedi İhvan-ı Müslimin'in faaliyetleri yasaklandı ve yasadışı ilan edildi. Darbecilikten yargılanması gerekenler ve katiller değil, darbeye karşı çıkanlar yargılandı ve dün Mısır'da 529 kardeşimize darbe karşıtı oldukları için idam cezası verildi. Mısırdaki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan Dünya'nın, bugün yeni katliamlara kapı araladığını, bu ilkesiz tutumlarından dolayı darbecilerin zulümlerini bir adım daha ileriye götürmeye çalıştıklarını kaygı ile izliyoruz. Bu kapsamda " Darbeyi Red ve Meşruiyeti Destek" için cunta karşıtı gösteri yapan 529 kardeşimize idam cezası verilmesini lanetliyoruz. Uluslararası Dünya'yı yargısız infaza karşı ortak tepkiye ve hareket geçmeye davet ediyoruz. Mısır yargısı şu anda darbeci ve baskıcı yönetimin güdümündedir. Cunta dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır. Darbe karşıtlarına idam cezası verildiği gün, adaletin ve insanlığın ayaklar altına alındığı gündür. Hesap vermesi gerekenler zulme itiraz etmek için meydanlarda toplananlar, zulme uğrayanlar, öldürülenler, şereflerini korumaya çalışanlar değildir. Halkını kurşunlayan darbecilerdir. Bunca adaletsizlik ve zulüm karşısında dünyanın sessiz kalmasını kabullenmiyoruz. Bu ikiyüzlülükten herkesin vazgeçmesini istiyoruz. Darbeci katillerin verdiği bu hukuksuz kuralları tanımıyoruz. Silaha şiddete başvurmadan şerefli bir duruş ve direniş sergileyen Mısır halkının yanında olduğumuzu Mısır halkıyla dayanışma platformu olarak deklare ediyoruz. Derhal Mursi dahil tüm İhvan-ı Müslimin tutukluları serbest bırakılmalı, Mursi'nin göreve dönmesi sağlanmalı, darbenin askeri sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır.”

 

HABERE YORUM KAT