1. HABERLER

  2. HABER

  3. İBB'den Yılbaşına Tam Hazırlık!
İBBden Yılbaşına Tam Hazırlık!

İBB'den Yılbaşına Tam Hazırlık!

İBB resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, yılbaşını kutlayanların keyfi kaçmasın diye bir çok resmi kurum sabahlayacak.

29 Aralık 2011 Perşembe 17:34A+A-

İBB resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, 31 aralık gecesi yılbaşını kutlayanların keyfi kaçmasın ve tam bir coşku halinde eğlenebilsinler diye gece boyunca bir çok resmi kurum sabahlayacak.

31 Aralık gecesi kutlamalarda insanların hiç bir şekilde keyiflerinin kaçmaması için hazırlık yapan belediye, gıda ve alkollü satış yapan işletmeler için zabıtayı, karşıdan karşıya ücretsiz geçişler için şehir içi hat görevlilerini, lağım ve su tesisat hatlarında bir sorun çıkar diye tamir görevlilerini, insanlar Taksim'e Beyoğlu'na rahat gelebilsin diye İETT görevlilerini ve bu vatandaşlar sarhoş olduktan sonra birbirlerini taciz edip olay çıkarmasınlar diye emniyet güçlerini sabaha kadar çalıştıracağını resmi internet sitesinden duyurdu.

Geçtimiz sene aynı kutlamalarda Taksim ve İstiklal Caddesi'ni 68412 ampulle aydınlatan belediye bu sene de bu uygulamaya devam ediyor. Çeşitli noktalardaki aydınlatma araçlarını güçlendiren İBB ayrıca bazı özel noktalar için 42 adet büyük küre şeklinde aydınlatma cihazı hazırlatmış.

Yine geçtiğimiz sene herhangi bir sıkıntı oluşmaması için gizli ve üniformalı olmak üzere binlerce emniyet gücü kullanıldığı halde gasp, taciz, yaralama gibi olayların sıkça görülmesine rağmen halen benzer uygulamalar sürdürülmeye devam ediliyor. Cumartesi gecesi İstanbul'un tüm merkezi yerlerinin; Belediye organizasyonları (konser vs) ve katılımcılarla dolacak olması da bu kutlamalara katılmayanların eve hapsolmalarına sebep veriyor.

Haksöz Haber 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT