1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. İbadi'den Mezhepçi Çeteye Övgü: Haşdi Şabi Bölgenin ve Ülkenin Umududur
İbadi'den Mezhepçi Çeteye Övgü: Haşdi Şabi Bölgenin ve Ülkenin Umududur

İbadi'den Mezhepçi Çeteye Övgü: Haşdi Şabi Bölgenin ve Ülkenin Umududur

​​​​​​​İbadi: "Haşdi Şabi, Irak'ın resmi devlet kurumlarından biridir. Anayasa devlet dışında hiçbir silahlı gücün bulunmasına izin vermiyor. Haşdi Şabi savaşçılarını bölge ve ülkenin umudu olmaları için teşvik etmeliyiz."

23 Ekim 2017 Pazartesi 23:53A+A-

Irak Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağdat'a giden Tillerson, Başbakan Haydar el-İbadi ile görüştü.

Haşdi Şabi ile ilgili ise İbadi, bu güçlerin "Iraklı savaşçılar" olarak terörle mücadeleye katılıp ülkeyi savunduklarını ve bu uğurda kayıp verdiklerini söyledi.

İbadi, "Haşdi Şabi, Irak'ın resmi devlet kurumlarından biridir. Anayasa devlet dışında hiçbir silahlı gücün bulunmasına izin vermiyor. Haşdi Şabi savaşçılarını bölge ve ülkenin umudu olmaları için teşvik etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un dün Suudi Arabistan'da yaptığı "İran destekli Haşdi Şabi güçlerinin Irak'tan çıkmaları gerektiği" yönündeki açıklamalar Bağdat yönetiminin tepkisini çekmişti.

Tillerson'un sözleri üzerine Irak Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Haşdi Şabi saflarında mücadele veren savaşçılar, ülkeleri ve halkını savunmak için canlarını feda eden vatansever Iraklılardır. Meclisin çıkardığı kanunlara göre Irak komutası altındadır." ifadeleri kullanılmıştı.

HABERE YORUM KAT