1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hz. Peygamber’e Hakaret Eden Özgür Gündem Bingöl’de Telin Edildi
Hz. Peygamber’e Hakaret Eden Özgür Gündem Bingöl’de Telin Edildi

Hz. Peygamber’e Hakaret Eden Özgür Gündem Bingöl’de Telin Edildi

Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz. Peygamber’in “Cennet annelerin ayakları altındadır" hadisine atıfta bulunarak çizdiği hakaret karikatürü Bingöl’de de lanetlendi.

13 Mart 2016 Pazar 17:25A+A-

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nun düzenlediği programda, geniş bir katılımla Hz. Peygamber’e hakaret içeren karikatür lanetlendi.

Bingöl Ulu Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra saat kulesi önünde toplanan duyarlı Müslümanlar adına konuşma yapan Bingöl Memur-Sen şube başkanı Mücahit Çelik kısaca; annemizi, babamızı feda ettiğimiz, canımızdan çok sevdiğimiz Hz. Peygamber’e yapılan bu iğrenç saldırıyı şiddetle kınadığımızı ve bu güruhun mevcut tutumlarından derhal vazgeçmesi gerektiğini telin etti.

Akabinde Bingöl Özgür-Der Şube başkanı Yusuf Boğatekin basın metnini okudu. 

bingol-20160313-01.jpg

bingol-20160313-02.jpg

bingol-20160313-03.jpg

bingol-20160313-04.jpg

bingol-20160313-05.jpg

bingol-20160313-00.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile;

Bizi yoktan var eden, rızık veren, akıl ve irade vererek imtihana tabi tutan ve bu imtihanda yol gösterici resuller gönderip Kitap bahşederek yolumuzu aydınlatan Rabbimize hamdolsun.

Bizlere karanlıklardan aydınlığa, şirkten tevhide, zulümden adalete, tutsaklıktan özgürlüğe ve şanı yüce Rabbimize giden yolda rehber olan efendimiz Resulullaha salat selam olsun. Allah’ın laneti, Allah’ın resullerine düşmanlık yapanların üzerine olun.

Kıymetli basın mensupları, değerli STK temsilcileri ve Aziz Bingöl halkı!

Bugün burada toplanmamızın nedeni Özgür Gündem gazetesinin 9 Mart 2016 tarihli sayısında Hz. Muhammed’e(s.a.v) yönelik hakaret içerikli karikatür yayınlamasını kınamak ve lanetlemektir.

İnsanlık tarihinin ana eksenini, tevhid ve şirk oluşturmaktadır. İnsanlık tarihi ile eşdeğer olan tevhid ve şirk mücadelesinde, şirk ekseninin hedefi her dönemde Allah’ın resulleri olmuştur. Bu hedef günümüze kadar değişmemiştir. Salman Rüşti’nin Şeytan Ayetleri adlı kitabı, İtalya ve Fransa’da karikatür krizleri ve Resulullaha hakaret filmleri, bu saldırı dizilerinin günümüz versiyonlarıdır. Bu saldırıların gönüllü taşeronluğunu üstlenen alçak zihniyet, Kürdistan’da İslam düşmanlığı yapmakta, fırsat bulduğu her an kinini açığa vurmaktan çekinmemektedir.

Bu lanetli zihniyet, son olarak Özgür Gündem adlı paçavra gazetede Resulullah’ın(s.a.v) “Cennet Annelerin ayakları altındadır.” Hadisi şerifine atıfta bulunarak terbiyesizlik yapma hadsizliğinde bulunmuştur. İslam’a karikatür üzerinden kinini kusan bu programlanmış anlayış, kutsal değerlerimize defalarca çok çirkin ve aşağılık saldırılarda bulunmuştur. Bu anlayış İslamofobi endüstrisinden beslenmekte, iyi olan her şeye karşı savaş başlatmakta, değerlerimizi hedef almakta, sistematik bir şekilde İslam ve Müslüman düşmanlığı yapmaktadır.

Hepimizin hatırlayacağı üzere, geçen yıl küçük yaştaki evlilikleri bahane ederek peygamberimize yönelik alçakça hakaretler içeren karikatürleri bilboardlara asmışlardı. Yine hatırlanacağı üzere, bu zihniyet Silopi, Cizre ve Diyarbakır gibi bazı yerlerde çarşaflı kadınları zincirleyip güya tesettürlü kadınları köle görerek hakaret etmişlerdi. Bunula yetinmeyip Van’da “Em ne emanetin, em jının” pankartını asarak Hz. Muhammed’in Veda hutbesinde  “Kadınlar size Allah’ın emanetidir.” Hadisini hedef almışlardı. Sapkın fikir ve davranışların yaygınlaşması için yaptıkları ahlaksız çalışmaların ise haddi hesabı yoktur.

Kültürel değerlerini İslam’la yoğurmuş olan Kürtleri, asli kimliği olan İslam’la bağlarını kopararak içi boş batıl ideolojilere tabii kılmak ve batılı devletlerin gözüne girmek için değerlerimize savaş açan bu zihniyet asla muvaffak olamayacaktır. Müslüman Kürt halkı hiçbir zaman bu onursuzca saldırılara prim vermedi ve inşallah vermeyecekte. Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak bizler bugün olduğu gibi bunların pisliklerini ifşa edeceğiz ve onların gerçek niyetlerini halkımıza anlatacağız.

İslam düşmanlığını körükleme amaçlı alçak karikatür üzerinden çirkin bir tuzak kurarak kaos çıkarmaya endeksli bu zihniyetin ilkeleri yoktur, yöntemleri kirlidir, metotları kanlıdır, sözleri zehirlidir, fikirleri engellidir. Bu zihniyet İlahi mesajdan, manevi her mücadeleden rahatsız olan Haçlı, Siyonist ve emperyalistlerin kontrolünde ve esaretindedir. Özgür değil, köledirler. Tüm toplumu köleleştirmek için Kürt halkını İslam’dan koparmaya kodlanmışlardır. Yüz yıllık kanlı projelerin mimarları tarafından bunlara milletler, dinler ve kültürler arasında çatışma çıkartmak için tetikçilik görevi verilmiştir.

Peygamberler insanlığı karanlıklardan aydınlığa çağıran tevhid önderleridirler. İnsanlığı kurtuluşa davet etmek, onları tezkiye etmek için Allah tarafından gönderilmişlerdir. Peygambere düşmanlık edenler insanlığın düşmanıdırlar. Rabbimizin ifadesiyle onlar, insanları aydınlıktan karanlığa çağıran tağutlardır.

Bizler, insanlarla Rabbi arasındaki fitne-fesat engellerini ortadan kaldırmak için mücadele eden bir neslin çocuklarıyız. Sizlerin yalan, iftira, hakaret, kışkırtma ve tuzaklarınıza bakıyor ve ancak gülüyoruz. Sizin gibi zalim, ateist ahlaksızların tuzak ve entrikalarından beriyiz. Bizlerin ortaya koyacağı onurlu tavır, bu türden provakatif terbiyesizlikleri ve itibarsızlaştırma girişimlerini boşa çıkartacaktır.

Geleceğini İslam düşmanlığı, kan ve rant üzerine kurmuş bu zihniyeti bir kez daha kınıyor, halkımızı; ortak akıl ve sağduyuyla hareket ederek çirkin saldırıları boşa çıkartmaya davet ediyoruz. Bununla birlikte Müslüman halkın inanç ve değerleri ile alay eden Özgür Gündem ve benzeri yayın organlarını boykot etmeye, onları evlere ve işyerlerine sokmamaya tüm halkımızı davet ediyoruz.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu

HABERE YORUM KAT

2 Yorum