1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hutbeye İtiraz Ettiği İçin Camiden Çıkarıldı
Hutbeye İtiraz Ettiği İçin Camiden Çıkarıldı

Hutbeye İtiraz Ettiği İçin Camiden Çıkarıldı

Sivas Özgür-Der'den bir kardeşimiz Diyanet'in bugünkü hutbesine itiraz ettiği için derdest edilerek camiden çıkarıldı.

26 Temmuz 2013 Cuma 17:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Tekbir; zulme rıza göstermemenin ve istikbara karşı Allah’a dayanmanın sembolüdür!

Suriye’ye yardım konusunda DİB ve Mehmet Görmez’in çabalarını görmezden gelmek mümkün değil. Ancak ne zaman Suriye konusu açılsa “kardeşin kardeşi katlettiği” karartmasıyla direnişin sulandırılmasına hizmet etmesi de aynı şekilde görmezden gelinemez.

Sivas’ın Yenidoğan Selimiye Camii’nde aşağıya alıntıladığımız hutbe’ye karşı tepkisini gösteren Mehmet Arslan’ın içlerinde müezzinin de bulunduğu cami cemaatinden birkaç kişi tarafından ağzı kapatılarak ve derdest edilerek camiden zorla çıkarılmasını bu sebeple kınıyoruz. Mehmet Arslan Suriye ve Mısır’da kardeşin kardeşi tekbirlerle öldürdüğü nitelemesine karşı çıkarak zulmü, haksızlığı, katliamı, darbeyi destekleyenlerle; zulme, katliama, darbeye karşı çıkanları kardeş olarak nitelendirmenin açık bir cinayet, haksızlığı örtbas etmek olduğunu belirtmiştir. Bu sebeple kardeşimizin camiden zorla çıkarılması Müslümanların kardeşlik bilinciyle her türlü haksızlığa ve katliama karşı durması gerektiği bu zor zamanlarda maalesef camilerin ve hutbelerin kendilerinden beklenen fonksiyonu yerine getiremediğini bir kez daha göstermiştir.

“Tekbir yeryüzündeki büyüklenmeleri, kibirlenmeleri, böbürlenmeleri reddetmektir.” denmesine karşılık yerel ve küresel istikbara karşı tekbir getirenlerle; yerel ve küresel istikbarın yanında saf tutanları bir tutmak büyük bir haksızlıktır. 

İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum