1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler Sana'da Yeniden Kontrol Noktaları Oluşturuyor
Husiler Sana'da Yeniden Kontrol Noktaları Oluşturuyor

Husiler Sana'da Yeniden Kontrol Noktaları Oluşturuyor

Yemen'de sona eren "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun ardından, Husilerin başkentte zırhlı araç konuşlandırarak kontrol noktaları oluşturduğu bildirildi.

27 Nisan 2015 Pazartesi 00:27A+A-

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husi Ensarullah hareketi, Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun başladığı 26 Mart'tan bu yana ilk kez, başkentin bazı caddelerinde kontrol noktaları oluşturarak zırhlı araçları konuşlandırdı.

Kent sakinleri, kontrol noktalarında küçük yaştaki milislerin bulunduğuna işaret ederek, Taiz ve güneydeki diğer illerde olduğu gibi başkentte de çatışma yaşanmasından endişe duyduklarını bildirdi.

Sana halkının büyük kısmı, 26 Mart'ta başlayan ve 21 Nisan'da sona eren operasyonda, Husilerin mevzilerine yönelik hava saldırıları nedeniyle kenti terk etmek zorunda kalmıştı.

Husilerin, ülkede ilerleyişini engellemek üzere Hadi yönetiminin çağrısı üzerine Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun, 26 Mart'ta başlattığı hava harekatına, yine Hadi ve hükümetinin talebi üzerine son verilmişti.

HABERE YORUM KAT