1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Hurşit Külter Nerede?” Yalanı
“Hurşit Külter Nerede?” Yalanı

“Hurşit Külter Nerede?” Yalanı

DBP Şırnak yöneticilerinden Hurşit Külter, Şırnak’ın yerle bir edildiği o meşhur “öz savunma” savaşının verildiği, kentin hendek ve tünellerle harap edildiği ve kazılan tünellere yüzlerce gencin gömüldüğü çatışmaların ardından ortadan kaybolmuştu.

07 Ekim 2016 Cuma 12:21A+A-

MURAT AYAR / HAKSÖZ-HABER

HDP, sol, İHD, Mazlumder vb. kimi kurum ve kuruluşlar Şırnak öz savunma birliklerinin de yöneticiliğini yapan, savaşa katılan Hurşit Külter’in devlet tarafından gözaltında kayıp edildiğiyle ilgili günlerce süren bir kampanya sürdürdüler. Bu kampanyaya uluslararası kimi kurumlar da dahil oldu.  #WhereIsHursitKulter #HurşitKülterNerede taglarıyla sosyal medyada da bu kampanya sürdürüldü. Mazlumder tanık ifadelerinin olduğunu Hurşit Külter’in 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda sorgulandığını iddia ederek içişleri bakanlığından açıklama ve sorumluların cezalandırılmasını talep ederken Galatasaray Lisesi önünde “Cumartesi Anneleri” eylemlerinde Hurşit Külter’in ismi kayıpların arasına yazılmıştı bile.

Elbette ki bir kişinin göz atında kaybedilmesi korkunç bir iddiaydı. Ama böylesine “acımasız yalanın” yalanı meslek edinmiş PKK & HDP çevrelerinden bile gelmesi beklenmiyordu. Bu kampanyada sahici olan şey, oğlunun canlı veya cansız olarak kendilerine teslim edilmesini talep eden Külter’in annesinin gözyaşlarıydı. Öylesine acımasız yalanlarla bir kampanya sürdürülüyordu ki bir annenin masum gözyaşları bile rahatça istismar ediliyordu.

Külter, 27 Mayıs 2016’dan beridir kayıptı. Devlet onu gözaltındayken kaybetmişti. Bu doksanlara dönüşün en belirgin göstergesiydi ki, Külter Kerkük’te ortaya çıktı! Külter uzunca bir hikaye anlatarak neden haber vermediğini izah etti. Külter’in Suriye üzerinden Kuzey Irak’a geçişinden örgütün haberinin olmadığını gerçeklere kulağını kapatanlara elbette duyuramayız.

hursitkulter.jpghursitkulter1.jpghkanne.jpggazete-001.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum