1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus’taki Ağır Yıkımı Böyle Görüntüledi
Humus’taki Ağır Yıkımı Böyle Görüntüledi

Humus’taki Ağır Yıkımı Böyle Görüntüledi

Ölümün kol gezdiği sokaklarda dehşet, bir motosikletlinin kamerasına yansıdı.

22 Haziran 2012 Cuma 09:52A+A-

Suriye’de Beşşar Esed’in askeri kuvvetleri tarafından bombalanan Humus kentindeki büyük hasar, silah seslerine ve düşen bombalara aldırış etmeden bomboş sokaklarda ilerleyen cesur bir motosikletlinin kamerasına yansıdı.

Lübnan’dan yayın yapan bir internet sitesinin yayınladığı görüntülerde, harabeye dönen şehrin cadde ve sokaklarında motosikletini süren bir kişinin, ölümle yaşam arasındaki tehlikeli yolculuğu yer alıyor.

Motosikletin motor gürültüsüne makineli tüfeklerin ve düşen topların kentin semalarında yankılanan sesleri eşlik ediyor. Ağır silahların ateşi sonucu hasar almış binalar, hurdaya dönmüş, yanmış araçlar ve yıkık haldeki sokaklar dikkat çekiyor. Kentte çok az insan ve sağlam araç kaldığı görülüyor. Bir binanın duvarı yıkık haldeki 3. katında görülen avize, boş masa ve sandalyeler, bombaların hedefinde sivillerin de olduğunu gösteriyor.

Kamerası kayıttayken gezisine devam eden sürücü, enkaza dönmüş caddede yaralanmış bir Suriyeliye ve onu götürmeye çalışan gençlere rastlıyor. Motosikletini durdurup kaldırıma koyan şahıs, silah sesleri ve bombardımana rağmen yaralıyı uzaklaştırma çabasındaki gençlere yardım ediyor. Hasar almış bir otomobilden çıkarılan yaralının kamyonete konulduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT