1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus’ta İnsanî Kriz Var
Humus’ta İnsanî Kriz Var

Humus’ta İnsanî Kriz Var

Suriye’nin Humus şehrinde ilâç eksikliğinden dolayı ölümlerin meydana gelmeye başladığı, çatışmalardan dolayı sürekli elektrik ve telefon kesintilerinin yaşandığı, yakacak mazot ve temel gıda sıkıntısının olduğu bildirildi.

12 Aralık 2011 Pazartesi 08:32A+A-

Suriye’nin Humus şehrinde ilâç eksikliğinden dolayı ölümlerin meydana gelmeye başladığı, çatışmalardan dolayı sürekli elektrik ve telefon kesintilerinin yaşandığı, yakacak mazot ve temel gıda sıkıntısının olduğu bildirildi. Aktivistler Humus’ta yaşananları Facebook üzerinden paylaşıyorlar.

SURİYE'NİN orta kesimlerinde yer alan Humus kentindeki aktivistler, şehirde olan biteni, çatışmaları ve operasyonları en ince ayrıntısına kadar sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden paylaşmaya devam ediyor. Aktivistler bugün yayınladıkları yazıda, ilâç eksikliğinden dolayı ölümlerin meydana gelmeye başladığını, özellikle Hula bölgesindeki hastahane ve eczanelerde ilâç bulunamadığını, şeker hastaları ve kanser tedavisi görenlerin durumlarının gün geçtikçe kötüleştiğini belirti. Bu hastaların çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu ifade eden aktivistler, şeker hastası olan Asiye Muhammed Ali adlı kadının ilaç eksikliğinden ölen şehirdeki dördüncü kadın olduğunun altını çizdi. Aktivistler, Humus şehrinin olay ve çatışmaların devam etmesinden dolayı sürekli elektrik ve telefon kesintilerinin yaşandığını, yakacak mazot ve temel gıda sıkıntısının olduğunu, hastahanelerin de aynı durumda olması dolayısıyla insanların hastahaneye gitmediğini belirttiler. Güvenlik güçlerinin kasaba köy demeden baskınlar düzenlediklerini ifade eden muhalif aktivistler, şehirde tam bir insanî krizin yaşandığını dile getiriyor.

Aktivistler, önceki gün yaşanan ölümlerin yanı sıra, Bab El Sibaa, Bayyada, Halidiye, El Candali, Kusayr bölgelerinde 30’dan fazla kişinin güvenlik güçlerinin açtıkları ateşte yaralandıklarını kaydederek Cuma gününden beri üç çocuğun öldürüldüğünü söylüyor. (Yeni Asya)

HABERE YORUM KAT