1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus’ta En Kanlı İki Gün
Humus’ta En Kanlı İki Gün

Humus’ta En Kanlı İki Gün

Pazartesi ve Salı günleri Suriye en kanlı günlerini yaşadı. Olayların daha korkunç boyutlara ulaşmasını muhalifler engelledi.

09 Aralık 2011 Cuma 11:58A+A-

Newyork Times gazetesi geçen 7 Aralık tarihli sayısında, geçen Pazartesi ve Salı günlerinde Suriye’de 9 ay önce ayaklanmaların başlamasından bu yana en korkunç katliamın yaşandığını yazdı. Aktivistlerin ifadelerine göre Humus Şehri sokaklarından çoğu parçalanmış ya da işkence izleri üzerinde görülen onlarca ceset toplandı.

Gazete elektronik sitesinde yayınladığı raporunda aktivistlerden birinin şu sözlerine yer verdi: ‘En kanlı operasyonlar geçen Pazartesi günü gerçekleştirildi. Humus’ta kaçırma, gelişi güzel ateş etme ve öldürme olayları görüldü. Meydanlardan birinde uzanmış 36 ceset görüldü. Dün olanlar büyük bir suç sayılır.’ Bazı şehir sakinleri de öldürme eylemlerinin Suriye’nin Arap Birliği’nden gözetmenlerin şartlı olarak ülkeye girmelerini onayladığını ifade eden bir raporun yayınlanmasının ardından daha da fenalaştığını belirtti.

Diğer yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de –kendilerine Londra’yı merkez seçen bir grup muhalif- geçen Pazartesi gününün, Suriye Devrimi başladığından beri görülen en kanlı günlerden biri olduğunu açıkladı.

Sükûnet çağrısı

Amerikan gazetesi, Suriye krizinin son haftalarda iyice kötüleştiğini, Suriye Ulusal Konseyi ve yerel koordinasyon komiteleri gibi muhalif grupların problemin kontrolden çıkması korkusuyla destekçilerini sükûnete çağırması noktasına vardığını vurguladı.

Gazeteye göre yerel koordinasyon komiteleri son dönem bir bildiri yayınlayarak kaçırılan kişilerin ailelerini ve akrabalarını intikam eylemlerine girişmemeye çağırarak bu tür eylemlerin tüm Suriye halkını büyük tehlikeye sokacağına işaret etti.

Gazete raporunda son olarak Arap Birliği’nin Kahire’deki genel sekreteri Nebil El-Arabi’nin Suriye’deki durumun kritikliği, geçen ay Arap Birliği’nin dayattığı yaptırımlardan sonra daha ileri adımlarla karşılaşabileceği uyarısına ve Suriye’deki krizin en yakın vakitte sona ermesi yönündeki umuduna dikkat çekti.

Ahmet Yılmaz / Timeturk

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT