1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. HUMUS: DRAM ve DİRENİŞ (Belgesel - Altyazılı)
HUMUS: DRAM ve DİRENİŞ (Belgesel - Altyazılı)

HUMUS: DRAM ve DİRENİŞ (Belgesel - Altyazılı)

Baas ordusunun direnişi kıramadan önce Humus’ta çekilen bir belgesel, yaşanan dramı gözler önüne seriyor.

09 Mart 2012 Cuma 13:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bir süre Humus’ta bulunan Batılı gazetecilerden kurtulabilenler Humus’ta yaşadıkları ve gördüklerinden bir bölümü belgesel formatında yayınladılar. Haksöz-Haber okuyucuları için Eyüp Togan’ın çevirdiği belgeseli ilginize sunuyoruz…

Bir süre Baas rejiminin askerleri tarafından öldürülme riskine rağmen Suriye ordusu tarafından kuşatılan Humus’ta bulunan Batılı gazeteciler, çektikleri bazı görüntüleri yayınladılar.

Henüz Hür Suriye Ordusuna bağlı direnişçilerin Humus’u boşaltmadığı ve Suriye ordusunun saldırılarına direndiği bir dönemde çekilen görüntüler Humus’ta halkın içine düştüğü çaresizliği de gözler önüne seriyor. Kuşkusuz bu belgesel, Hür Ordu çekilmek durumunda kaldıktan sonra çok daha acı bir tabloyla karşılaşan halkın yaşadığı dramın sadece bir kısmını gösteriyor.

Belgeselde şehrin içinde bulunan Baas rejimi güçlerinin operasyonel merkezi Muhaberat/İstihbarat binasının Hür Ordu mensupları tarafından ele geçirilmesi görüntüleri de yer alıyor. Binayı çeviren Hür Ordu güçleri saatler süren çatışma sonrasında binaya giriyor ve içindeki cephanelere el koyuyor.

İşte bir yanda dayanılmaz acı bir yanda devam eden direnişin belgeseli:

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum