1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Humeyni’nin Torunu: İslam Hicaptan İbaret Değildir!
Humeyni’nin Torunu: İslam Hicaptan İbaret Değildir!

Humeyni’nin Torunu: İslam Hicaptan İbaret Değildir!

İran Radyo ve Televizyon Kurumu Humeyni’nin torunu ile bir röportaja yer verdi. Röportajda Hasan Humeyni tartışma oluşturacak sözler sarf etti.

04 Haziran 2016 Cumartesi 16:40A+A-

Ayetullah Humeyni’nin ölümünün yıldönümü İran’da çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu bağlamda 2007’den beri ilk kez İran Radyo ve Televizyon Kurumu Humeyni’nin torunu ile bir röportaja yer verdi. Röportajda Hasan Humeyni tartışma oluşturacak sözler sarf etti.

Kısa bir süre önce Uzmanlar Meclisi seçimlerine aday olarak katılan fakat Koruyucular Heyetince adaylığı veto edilen Hasan Humeyni genelde reformcu kanattan sayılmakta. 

İki saatlik röportaj sırasında genelde Ayetullah Humeyni ile ilgili hatıralarını anlatan Hasan Humeyni yer yer tartışılmakta olan bazı konulara dair görüşlerini de ifade etti.

“Biz takvadan bahsettiğimizde sadece hicaptan, oruç ve namazdan bahsediyoruz, elbette bunlar da dinin kısımları ama tamamı değil” diyen Hasan Humeyni sözlerine şöyle devam etti: “Din halkın haklarıdır. Baskıya direnmektir. Başkalarının haklarının çiğnenmesine izin vermemektir. Herkesin özgürce düşüncelerini ortaya koyabilmesidir. Din toplumda sefaletin yok edilmesidir.”

Basın özgürlüğüne de değinen Hasan Humeyni, bu şartlarda düşüncelerin yasaklanmasının mümkün olmadığını, bunu yapmaya kalkanların kendilerini gülünç duruma düşürdüklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Al-Monitor

Haksöz-Haber İçin Çev.: Hasan Soylu

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum