1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hükümet-Cemaat Kavgasında Yeni Cephe
Hükümet-Cemaat Kavgasında Yeni Cephe

Hükümet-Cemaat Kavgasında Yeni Cephe

Bakanlar Kurulunun ‘Kimse Yok mu’ derneğinin yardım toplama yetkisini kaldırması derneğin yardım ulaştırdığı binlerce ihtiyaç sahibini mağdur edecek.

02 Ekim 2014 Perşembe 14:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

AK Parti Hükümeti ile Gülen cemaati arasındaki kavga pek çok alanda yeni boyutlar kazanarak sürüyor. Hükümet 17-25 Aralık operasyonlarıyla kendisine karşı darbe girişiminde bulunmakla suçladığı Gülen Cemaatine bağlı unsurları bürokrasiden ayıklama çabasını tam gaz sürdürürken, bir yandan da bu cemaate bağlı kurumları zayıflatma çabasında.

Buna karşın Gülen cemaati ise gerek yargıdaki uzantıları üzerinden hükümeti sıkıştırmaya, gerekse de kendisine bağlı medya organları vasıtasıyla keskin bir muhalefet yapmayı sürdürüyor. 30 Mart’ta aldığı ağır yenilginin üzerine, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kaybeden Gülen Cemaati son tutamak olarak HSYK’ya asılmakta. 

Ardı ardına aldığı darbelere rağmen geri çekilmeye yanaşmayan Gülen Cemaati en son olarak Kimse Yok mu üzerinden ağır bir darbe daha almış oldu. Bakanlar Kurulunun imzasıyla derneğin kamu yararına faaliyet gösteren kurum olma niteliği kaldırılarak yardım toplama faaliyeti durduruldu.

Gülen Cemaati açısından çok ağır bir darbe olacağı kesin olan bu adımın kavgada Hükümete ne tür bir kazanım sağlayacağı tartışılabilir. Mamafih derneğin gerek içeride gerek dışarıda yardım ulaştırdığı on binlerce insanın bu durumdan olumsuz etkileneceğini tahmin etmek zor değil. Siyasal kavgaların ihtiyaç sahibi insanların mağduriyetlerine yol açacak şekilde gelişmesi ise kesinlikle tasvip edilemez. 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum