1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hukuk Kaygısı mı, Cumhurbaşkanlığı Hesapları mı?
Hukuk Kaygısı mı, Cumhurbaşkanlığı Hesapları mı?

Hukuk Kaygısı mı, Cumhurbaşkanlığı Hesapları mı?

Anayasa Mahkemesinin tutumu hukuka uygunluktan ziyade cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir mesaj olarak algılanıyor.

10 Nisan 2014 Perşembe 13:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhuriyet yazarı Utku Çakırözer bugünkü köşe yazısında Gülen Cemaatinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a karşı Haşim Kılıç’ın aday olmasına çalıştığını yazdı.

Gülen Cemaatinin başta Abdullah Gül’ün adaylığına sıcak baktığı ama internet ve HSYK yasalarındaki tavrıyla Gül’ün hayal kırıklığına yol açtığı ifade ediliyor. Gerçekten de Gülen medyasında Gül aleyhine bu süreçte çok sayıda yazı kaleme alındığı görülmüştü.  

Şimdi bu yasalar CHP’nin başvurusuyla AYM’nin gündeminde. Ayrıca youtube yasağı ve seçimlere yönelik itirazlar da AYM’nin önüne gelecek gibi gözüküyor. AYM’nin bu konularda sergileyeceği tutumun Haşim Kılıç’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimaliyle birlikte ele alınacağı kesin gibi.

Erdoğan’ın AYM’nin twitter kararı hakkında verdiği sert tepkinin altında da bu hesaplardan duyulan rahatsızlık olduğu belirtiliyor. Önümüzdeki süreçte AYM vereceği kararlarla Erdoğan karşıtı bloğun aradığı odak haline gelebilir.

Seçimlerden aldıkları yenilgiyle Gülen-CHP-MHP ittifakının elinin epeyce zayıfladığı görülmekle birlikte cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıç’ın isminin bir koz olarak devreye sokulmaya çalışılması muhtemel. Haşim Kılıç’ın AYM’nin twitter kararını eleştiren Erdoğan’ı “duygusallıkla” eleştirmesi de şimdiden seçim havasına girdiği şeklinde yorumlanabilir.

İlginçtir, Zaman gazetesi tam seçim arifesinde Yargıtay eski başkanı Sami Selçuk’un yazdığı yazılara yer vermişti. Tam 5 gün boyunca tam sayfa olarak Başbakan Erdoğan’a hitaben kaleme aldığı yazılarında Sami Selçuk gördüğü hukuksuzluklara ilişkin kanaatlerini paylaşmıştı. Bu yazılar “acaba Gülen Cemaati köşke Sami Selçuk’u mu adaya gösteriyor” sorusunu akla getirmişti.

Mamafih gelinen aşamada Haşim Kılıç ismi bu ittifak için daha cazip görünüyor. Zaten görev süresinin sonuna yaklaşan Haşim Kılıç’ın kaybedenler ittifakının adayı olarak şansını denemeye kalkması şaşırtıcı olmayacaktır!

HABERE YORUM KAT