1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. HTŞ, Rejimin ‘Klor Gazı’ İddiasını Yalanladı
HTŞ, Rejimin ‘Klor Gazı’ İddiasını Yalanladı

HTŞ, Rejimin ‘Klor Gazı’ İddiasını Yalanladı

Esed yardakçıları ve yalancı medya organları yeni bir yalan ortaya atarak, HTŞ’nin Halep şehrinde bulunan bir bölgeyi klor gazı içerikli roketlerle bombaladıklarını iddia etti.

28 Kasım 2018 Çarşamba 15:35A+A-

Bu iddialara cevap olarak Hey’et Tahriru’ş-Şam Haleb savunma yetkilisi “Ebu Ala Anadan” İba’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir süreden beri Hey’et askeri bürosundan bize, mücrim rejimin Cemiyyetuz-Zehra bölgesine ve etrafına saldırı planlarının bulunduğu doğrultusunda bilgiler aktarılıyordu. Rejim içerisinde bulunan özel kaynaklar aracılığı ile, Nusayri ordusunun Cemiyye tarafına yönelik yığınak yaptığı ve operasyona başlamak için işgalci Rusya’dan emir bekledikleri bildirilmekteydi.”

Ebu Ala devamla şunları söyledi: “Cercenaz halkımız hakkında işlediği katliamla aynı günde rejim ‘Leyramun’ ve etrafını yoğun bir şekilde bombaladı. O sıra biz Nusayri ordusunun askeri operasyona başladığını zannettik. Rejim içerisinde bulunan kaynağa ulaştığımızda ise bize, subayların askerlere gaz maskeleri giymelerini istediklerini açıkladı. Bunun ardından da, adetleri üzere bu tiyatrolar belirdi.”

Savunma yetkilisi şunları söyledi: “Bu bölgede ribat tutanlar olarak bizler, rejimin kimyasal bombalama iddialarıyla ilgili olarak, bu bölgelere yönelik her hangi bir saldırı ya da atış yapıldığı bilgisini yalanlıyoruz. Haleb halkı bizim ehlimizdir, onlara eza veremeyiz.”

Kaynak: Fetih Medya

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT