1. HABERLER

  2. HABER

  3. HSYK Soruşturmanın Devamına Karar Verdi
HSYK Soruşturmanın Devamına Karar Verdi

HSYK Soruşturmanın Devamına Karar Verdi

HSYK 3. Dairesi, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Başer hakkında başlatılan soruşturmanın devamına karar verdi

28 Nisan 2015 Salı 15:45A+A-

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, dün tedbiren görevden uzaklaştırılan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer hakkında, müfettişlerce başlatılan soruşturmanın devamına karar verdi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından şüphelilerin tahliyesine karar verilmişti. 

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinin kararından sonra HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetim amacıyla 2 başmüfettiş görevlendirilmiş, denetim kapsamındaki inceleme ve soruşturma yetkilerine istinaden başmüfettişlerce olaya el konulmuştu. 

HSYK 2. Dairesi de dün İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'in görevde bulunmalarının, 2802 sayılı Kanun'un 77. maddesi uyarınca, "yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği" gerekçesiyle tedbiren görevden uzaklaştırılmalarına karar vermişti. 

HSYK 3. Dairesi, Metin Özçelik ve Mustafa Başer hakkında, müfettişlerce başlatılan soruşturmanın devamına karar verdi.

HABERE YORUM KAT