1. HABERLER

  2. HABER

  3. HRW Başkanı: Kimyasal Saldırı Esed'in İşi
HRW Başkanı: Kimyasal Saldırı Esed'in İşi

HRW Başkanı: Kimyasal Saldırı Esed'in İşi

İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Roth, Suriye'de kullanılan kimyasal silahların Türkiye'den gittiği yönündeki iddialara inanmadığını, kimyasalların rejim tarafından kullanıldığını söyledi.

21 Nisan 2014 Pazartesi 10:24A+A-

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) Başkanı Kenneth Roth, Suriye'de kullanılan kimyasal silahların Türkiye tarafından temin edildiği yönündeki iddialara hiç prim vermediğini söyledi. Roth, kendi yaptıkları incelemeler sonucunda kimyasal Suriye rejimi tarafından kullanıldığını tespit ettiklerini söyledi. 

Kenneth Roth'un Hürriyet Gazetesi'ne verdiği mülakatta, Amerikalı Gazeteci Seymour Hersh'in "Suriye'deki gazı Türkiye temin etti" şeklindeki iddiaları hatırlatılınca, "Hiç prim vermem, sıfır ihtimal." diyerek şöyle devam etti: 

"HRW olarak Guta saldırısını çok detaylı inceledik. Bütün bulgular saldırının sorumlusu olarak Suriye ordusunu işaret ediyor. Kullanılan oldukça iddialı füzelerin Türkiye sınırından Şam’ın banliyölerine kadar kimse görmeden geçirilmiş olduğu iddiası inandırıcılıktan uzak. Füzelerin askeri olarak Esad tarafından kontrol edilen bölgeden ateşlendiği ortada. Ayrıca muhaliflerin o kadar büyük miktarda sarin üretecek kapasitesinin olmadığını da biliyoruz. Kullanılan sarinde rejimin de inkâr etmediği türden kimyasal bir imza vardı. Hersh kaynaklarının ismini de vermiyor, hiç güvenilir iddialar değil."

 

HABERE YORUM KAT