1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Hristiyanlar İslamcıların İktidarından Korkmuyor
Hristiyanlar İslamcıların İktidarından Korkmuyor

Hristiyanlar İslamcıların İktidarından Korkmuyor

Mısır'da İslamcılar seçimleri önde götürürken; Hristiyanlar, İslamcıların yönetimde kendilerine karşı adil olacaklarını dile getiriyor.

28 Aralık 2011 Çarşamba 17:39A+A-

Mısır’da İslamî kökenli partiler seçimleri önde götürüyor. Ancak kimi çevreler İslamcıların Hıristiyanlar başta olmak üzere diğer inançlara mensup toplumlara karşı sert bir yönetim uygulayacağını iddia ediyor.

Bütün bu iddialara karşılık Mısırlı Papaz Fevzi, Avrupa’da olduğu gibi Mısır’da Hıristiyanlara yönelik bir saldırı veya ön yargının olmadığının altını çizdi ve İslamî kökenli partilerin iktidara gelmesinden çekinmediklerini dile getirdi.

Mısır’da yayınlanan el Ahram Gazetesi’nin sorularını cevaplayan Mısırlı papaz, binlerce yıldır İslamî yönetim ile yönetilmekte ve İslamî hükümler ile yaşamakta olduklarını dile getirdi ve Mısır’daki İslamî kanunlar ile ilgili de herhangi bir çekincelerinin olmadığını açıkladı.

"Müslümanlar Haklarımızı Kıptiler Kadar İyi Korur"

İslamî kökenli partilerin yönetimi ile eski yönetim kanunları arasındaki farklar ile ilgili soruları cevaplayan Mısırlı papaz, İslamî kökenli partilerin hükümeti kurmasından rahatsız olmadıklarının altını çizdi ve “Mısır meclisinde haklarımızın en kuvvetli savunucuları Müslümanlar olacaktır, Müslümanlar haklarımızı Kıpti temsilciler kadar iyi korur,” dedi.

Mısırlı papaz, Selefilerin de Kıptilere yönelik bazı önyargılarının olduğunu; ancak meclise girmeleri halinde kendilerine karşı bir yasa çıkarmayacaklarına inandıklarının da altını çizdi.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT