1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hrant Dink Cinayeti Davasında Demir Tahliye Edildi
Hrant Dink Cinayeti Davasında Demir Tahliye Edildi

Hrant Dink Cinayeti Davasında Demir Tahliye Edildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 35 kişinin yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Demir tahliye edildi.

24 Haziran 2016 Cuma 00:48A+A-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılandığı davanın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Heyet, bugün savunması alınan tutuklu sanıklardan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ercan Demir'in, suç vasfının değişme ihtimali, tutuklu kaldığı süre ve tutuklamadan elde edilmek istenen yararın adli kontrol uygulaması ile de sağlanabilecek olmasını göz önüne alarak, tahliyesine hükmetti. 

Bu sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasını da kararlaştıran heyet, diğer tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ile Ramazan Akyürek'in bu hallerinin devamına hükmetti.

Heyet, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na yazı yazılarak, daire hizmetlerinde çalıştırılacak yardımcı istihbarat elemanlarının temini, çalıştırılması ve ilişiklerinin kesilmesine ait yönergenin 10/7. maddesi gereğince Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünce yardımcı istihbarat elemanı olarak çalıştırılan Erhan Tuncel'in, çalıştığı dönemlere ait verimliliğinin değerlendirilmesine dair, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğünce düzenlenen verimlilik cetvelleri ile tüm kayıt ve belgelerin istenilmesine karar verdi. 

Duruşma, 8, 9, 11 ve 12 Ağustos tarihlerine ertelendi. 

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT