1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Hollywood ve İslamofobi Kıskacında Cihad
Hollywood ve İslamofobi Kıskacında Cihad

Hollywood ve İslamofobi Kıskacında Cihad

Bugün cihad kelimesini katliamla bir tutarak İslam korkusu (islamofobi) diye bir şey ortaya atanlar ve insanların belleğine bunu kazıyanlar acaba ülkeleri ne uğruna savaş yapıyorlar hiç düşünürler mi?

30 Kasım 2016 Çarşamba 19:55A+A-

Aşkın Yıldız / Haksöz Haber

İnsanoğlunun bitmek bilmeyen hırsı ve doymak bilmeyen nefsi arzuları en eski çağlardan günümüze kadar hiç değişmedi. Bunun sonucu olarak zalim ve mazlum, hak ve batıl mücadelesi hep var olageldi. İnsanın bugününden yeryüzüne adım attığı ilk gününe doğru geri dönüp baktığımızda utanılacak çok şeyin olduğunu görürüz. Şüphesiz utanç vesilesi olan tablonun araçlarından bir tanesi de savaşlardır.

İnsanlık tarihi bir yönüyle savaşlar tarihi gibi de okunabilir. Tarih boyunca milyonlarca insanın ölmesi, sakat kalması, evsiz, yurtsuz kalması ve daha birçok dramın yaşanmasına sebep olan savaşlar yaşanmıştır. Çok uzaklara gitmeden I. Dünya Savaşı’nda (I. Paylaşım Savaşı 1914-1918) dokuz milyona yakın insan ölürken, yirmi bir milyon kişi yaralanmıştır. II. Dünya Savaşı’nda (II. Paylaşım Savaşı 1939-1945) durum çok daha vahimdir. Yaklaşık kırk dört milyon sivilin öldüğü bu savaşta toplamda yetmiş milyonun üzerinde ölen vardır. Bir veya birkaç kişinin ölümü normal bir insan için depresyon-bunalım sebebi olurken binlerin ya da milyonların ölümü istatistiki bir bilgiden öteye geçmiyor maalesef.

Yazının Devamı >>>