1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hollanda’da Mültecilere Destek Olmak İçin Yürüdüler
Hollanda’da Mültecilere Destek Olmak İçin Yürüdüler

Hollanda’da Mültecilere Destek Olmak İçin Yürüdüler

Hollanda’da Mülteci Vakfı tarafından “Mültecilerin Gecesi” adı altında düzenlenen destek yürüyüşüne katılan 5 bin 200 kişi, 40 kilometre yürüdü ve toplam 1 milyon 600 bin avro bağış topladı.

17 Haziran 2018 Pazar 16:10A+A-

Hollanda’da Mülteci Vakfı tarafından mültecilerin yeni bir yaşama kavuşma hayaliyle kat ettikleri uzun mesafelere dikkat çekmek amacıyla “Mültecilerin Gecesi” adı altında destek yürüyüşü düzenlendi.

Dört farklı kentte yerel saatle 00.00’da başlayan 40 kilometrelik yürüyüşü 09.00 civarında son buldu.

“Mültecilere Saygı Duyuyorum”

Müslümanların kurduğu NIDA partisinin Lahey Belediye Meclis Üyesi Cemil Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mülteciler için grup hâlinde 7 bin 500 avro bağış topladıklarını söyledi.

Mültecilerin aileleri ile zor şartlar altında kilometrelerce yol kat ettiklerine dikkat çeken Yılmaz, “Mültecilere saygı duyuyorum. Biz antrenmanlı olduğumuz hâlde çok zorlandık. Benim 20 kilometre sonra ayağım burkuldu ve geri kalan mesafeyi zor yürüdüm ama şimdi eve gideceğim ve rahat bir şekilde uyuyacağım. Fakat mültecilerin böyle bir imkânı yok, onların hayat mücadelesi için maalesef devam etmeleri gerekiyor.” dedi.

“Mültecileri Anlamak İçin Yürüdük”

Yürüyüşe katılan Ramazan Aydoğan da Hollanda’da yolların ve hava şartları iyi olduğu hâlde zorluk çektiklerine dikkat çekerek, “Ramazan ayında aç insanların hâlini anlamak için tuttuğumuz oruç gibi bu yürüyüşle de aynı şekilde savaştan kaçan insanların ne hissettiklerini bir nebze de olsa anlamak için yürüdük. Mültecilerin yaşadıkları zorlukları biz hiçbir zaman tam manasıyla algılayamayız. Allah bu zorlukları hiç kimseye yaşatmasın ve kimseyi vatansız bırakmasın.” ifadelerini kullandı.

“Karşılaştırmak Kesinlikle Mümkün Değil”

Belçika’dan yürüyüşe katılmak için gelen Audrey Miserez de şunları kaydetti:

“Zorlandığımız zamanlar oldu fakat sonuna kadar gelebildiğimiz için mutluyuz. Kesinlikle karşılaştırmak mümkün olmasa bile en azından mültecilerin yaşadıklarını anlayabilmek için çok fazla sosyal iletişim olmadığından özellikle gece saatlerinde yürüdük. Bir taraftan maddi destek diğer taraftan onlarla beraber olduğumuzu gösterebilmek için bu tecrübeyi yaşamak istedik.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum