1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hollanda'da Irkçı Lider Wilders Hâkim Karşısına Çıkacak
Hollanda'da Irkçı Lider Wilders Hâkim Karşısına Çıkacak

Hollanda'da Irkçı Lider Wilders Hâkim Karşısına Çıkacak

Hollanda’da “aşırı sağcı” Özgürlükler Partisi lideri Wilders, Fas kökenlilere yönelik sözleri nedeniyle ırkçılık, ayrımcılık, hakaret ve toplumda kin ve nefreti körükleme suçlarından yargılanacak.

09 Mart 2016 Çarşamba 12:31A+A-

Hollanda’da iki sene önce Fas kökenlilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan “aşırı sağcı” Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, ırkçılık, ayrımcılık, hakaret ve toplumda kin ve nefreti körükleme suçlarından hâkim karşısına çıkacak.

Hollanda medyasında yer alan habere göre savcılar, tamamlanan iddianamede Wilders’e suça iştirak, suç işleme ve suça teşvik suçlamaları yöneltecek.

Wilders, 2014 yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda parti üyelerine, “Bu şehirde ve Hollanda’da çok mu, az mı Faslı istiyorsunuz?” sorusunu sormuş, ardından aldığı “Az.” cevabı üzerine, “Gereğini yaparız.” demişti.

Wilders, seçim kampanyası sırasında “Eğer Faslılar daha az olsa Lahey daha az sorunlu bir kent olurdu.” ifadesini kullanmıştı.

6 Binin Üzerinde Suç Duyurusu

Büyük tepkiye yol açan bu sözlerden sonra aralarında Faslı sivil toplum örgütleri ve Hollandalı bazı belediyelerin de olduğu geniş bir kesim, Wilders aleyhine savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu yapanların sayısının 6 binden fazla olduğu belirtiliyor.

Wilders’in 18 Mart’ta başlayacak davası, güvenlik gerekçesiyle Lahey yerine Badhoevedorp’taki adalet yerleşkesinde görülecek.

AA

HABERE YORUM KAT