1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Hizbullah Örgütünün Kongresi 1 Yıl Ertelendi
Hizbullah Örgütünün Kongresi 1 Yıl Ertelendi

Hizbullah Örgütünün Kongresi 1 Yıl Ertelendi

Lübnan'da Hizbullah örgütnün kongresinin ertelenmesi tartışmalara neden oldu.

11 Ekim 2012 Perşembe 20:37A+A-

Lübnan'daki Hizbullah hareketinin kongresinin ertelenmesi tartışmalara neden oldu. Erteleme nedeni, bölgede meydana gelen son gelişmelerle ilişkilendirilirken, hareketin yönetim kademelerinde Suriye konusunda yaşanan görüş ayrılığının da erteleme kararında etkili olduğu iddia ediliyor. 

Geçtiğimiz günlerde alınan erteleme kararını, değerlendiren Hizbullah hareketi milletvekillerinden Ali Feyyaz, hareketin kurulduğu 1982'den bu yana Lübnan'daki siyasetindeki söyleminde büyük değişikliklere gittiğini hatırlattı.

Hizbullah kongresinin gelecek yıla ertelenme kararının hareketin liderlerinin ortak kararı olduğunu belirten Feyyaz, "Lübnan'da ve Suriye'de meydana gelen değişikliklere paralel olarak parti kadrosunda da değişikliğe gidildi. 2009'da gerçekleştirilen son kongrede Hizbullah'ın siyasi söyleminde büyük değişiklik yapıldı" dedi. 

Feyyaz, kongrenin ertelenme kararının, bölgede meydana gelen gelişmelere uygun olarak partinin iç kadrosunda yapılacak değişikliklerle alakalı olduğunu sözlerine ekledi.

Hizbullah'ın ilk Genel Sekreteri Subhi Tufeyli, daha önce yaptığı açıklamada, Suriye krizinde Beşşar Esed yönetiminin yanında saf tutulmasından dolayı Hizbullah kadrolarında görüş ayrılıkları yaşandığını aktarmıştı.

Öte yandan Lübnan kamuoyunda, Hizbullah'ın bu yıl yapılacağı ilan edilen olağan kongresinin ertelenme nedeninin, Tufeyli'nin aktardığı durum olduğu yönünde yaygın görüşler ve iddialar bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum