Mevlüt Yurtseven

Mevlüt Yurtseven

Yazarın Tüm Yazıları >

Hizbullah

25 Mayıs 2013 Cumartesi 11:36A+A-

Stratejik öneme sahip 50.000 kişinin yaşadığı Kusayr kasabasını geri almak isteyen firavun Esedin ordusu ağır silahlarla ve Lübnan’lı Şii Hizbullah örgütü militanlarının da desteği ile karşı saldırıya geçti ve yaklaşık bir haftadır Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar bütün şiddeti ile sürüyor. Kusayrı kuşatarak içerideki savunanlara ve sivil halka ağır silahlarla saldıran Suriye ordusu katliam yapmaya hazırlanıyor. Firavun Esed yeni bir şey yapmıyor yıllardır yaptığını yapıyor halkının üzerine ölüm yağdırıyor yeni olan ilk defa Lübnan’lı Şii Hizbullah örgütü savaşçılarının açık bir şekilde firavun Esed ordusu ile omuz omuza Suriye halkına karşı savaştığını inkar etmemesi . Gerçekte bu malumun ilanıdır yoksa Şii savaşçıların bu savaşta Esed’in yanında savaştığı Suriye halkına karşı kıyım ve katliam gerçekleştirdiği herkes tarafından bilinmektedir.

2006 şanlı Lübnan direnişinin kahraman komutanı oğlunu İsrail’e karşı cihada ve şehadete gönderen Hasan Nasrallah şimdi başkalarının çocuklarını Suriye halkının üzerine savaşmaya onları katletmeye gönderiyor. Muhtemelen onları cepheye gönderirken cihat ve şehadet sözleri ile düşman olarak bu sefer İsrail askerlerini değil katil Baas yönetimine karşı kıyam eden Müslümanları göstererek uğurlamıştır . Bir zamanlar İsrail’e yönelttikleri silahlarını şimdi firavun Esed’in yanında ona destek vermek için bizlere yöneltmiş durumdalar. Gerçi onlar için Esed firavun değil İsraile karşı direnişin sembolü ve ona direnenler ise mücahit değil terörist . Türkiye şiilerinin dini liderinin “ 29 ülkenin iti kopuğu” dediği Esed’e karşı direnen Müslümanlar için Şii Hizbullah İsrail ve Amerika’nın kendisi için kullandığı terörist tanımını kullanıyor . Hepimiz biliyoruz ki Şii İran devleti ve Şii Hizbullah örgütü için Esed bir dost ve ona ihtiyaçları var bu siyasetin üzerine direniş hattı söylemi üzerine fıkıh giydirince firavunun yanında olmak cihat ölenlerde şehit oluyor karşınızdaki Müslümanlar ise terörist.

Kusayrda ki çarpışmalarla ilgili haberleri izlerken çatışmalarda öldürülen Şii Hizbullah militanlarının resimlerini ve sarı bayraklı tabutlarını gördüm ve kahroldum . Bu coğrafyanın insanları bu ümmetin çocukları ve onlar bizim kardeşlerimiz . 2006 da şanlı bir direnişin kahramanları bu nedenle her öldürülen için içimizde bir sevinç olmayacak oley diye bağırıp havalara zıplamayacağız. Bu savaşın askeri olarak bir kazananı mutlaka olacak ama kaybedeni biz olacağız.

Müslümanlar arasında olan ilk savaş değil son da olmayacak biz tarih boyunca birbirimizle savaştık ve maalesef savaşmaya devam edeceğiz. Hasan Nasrallah’a ve Şii Hizbullah militanlarına karşı öfke ve nefret duymuyorum aramızdaki hükmü Allah’a bırakarak sadece kırgınım ve hakkımı helal etmiyorum . Silahlarını bize doğrultup bizim çocuklarımızı kardeşlerimizi öldürdükleri için değil zalim Esed’e kahrol diyemedikleri ve bu firavunun yanında yer aldıkları ve bir zalimden bir firavundan direniş kahramanı çıkarmaya çalıştıkları ve yıllardır bizlere karşı ümmet ve vahdet diyerek takiyye yaptıkları için hakkımı helal etmiyorum.

Onlara diyecek fazla bir sözümüz yok ama Allah sizi Esed’le haşr eylesin desek fazla mı ağır kaçar.

TİMETURK

YAZIYA YORUM KAT

3 Yorum