1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hizbulesed'in Lideri Suriye'de Cinayet İşlemeye Devam Edeceklerini Buyurdu!
Hizbulesed'in Lideri Suriye'de Cinayet İşlemeye Devam Edeceklerini Buyurdu!

Hizbulesed'in Lideri Suriye'de Cinayet İşlemeye Devam Edeceklerini Buyurdu!

Suriye’deki suçları dolayısıyla Hizbulesed olarak nitelendirilen Hizbullah lideri Nasrallah, Suriye’deki mevcudiyetlerinin devam edeceğini söyledi.

20 Eylül 2018 Perşembe 18:35A+A-

Hizbulesed Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Çarşamba günü Beyrut’ta Muharrem’in 10. Gecesi vesilesiyle televizyonda bir konuşma yaptı.

Esed rejiminin hareketlerinin varlığını gerekli gördüğü müddetçe Suriye’de kalacaklarını söyleyen Nasrallah, “Kimse bizi Suriye’den zorla çıkaramaz, bir sonraki açıklamaya kadar oradayız” ifadelerini kullandı. Türkiye-Rusya arasında imzalanan İdlib anlaşmasından sonra dahi Suriye'de kalacaklarına işaret eden Nasrallah, buna rağmen cephe hatlarında başlayacak sessizliğin ve kendilerine yönelik tehditlerin azalmasının Suriye'deki militan sayılarını doğal olarak etkileyeceğini söyledi.

Türkiye-Rusya arasında uzlaşmaya varılan İdlib mutabakatı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Nasrallah, anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Star’ın aktardığına göre, Anlaşmayı Suriye’de siyasi çözüme doğru atılmış bir adım olarak gördüklerini söyleyen Nasrallah, sözlerine şöyle devam etti:

“İdlib anlaşması doğru bir şekilde uygulanırsa, Suriye’nin bundan sonra büyük bir sakinliğe doğru evrileceğini ve somut olarak bir cephenin oluşmayacağını varsayabiliriz.”

Nasrallah konuşmasında PKK/YPG de çağrıda bulundu. Nasrallah, ABD'nin örgütü terk edebileceğini ve bu nedenle ABD'ye güvenmemeleri gerektiğini ifade ederek, örgütün Esed rejimi ile diyaloga girmesini istedi.

Lübnan merkezli Hizbullah örgütü, 2013 yılında dahil olduğu Suriye savaşında, yüz binlerce sivili katledip milyonlarca insanı mülteci konumuna düşüren Esed rejiminin saflarında yer alıyor. Buradaki cinayetlerinden ötürü Suriye davasına gönül vermiş Müslümanlar arasında Hizbulesed olarak anılıyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum