1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. HizbulEsed Suriye'den Çekiliyor mu?
HizbulEsed Suriye'den Çekiliyor mu?

HizbulEsed Suriye'den Çekiliyor mu?

AA’nın aktardığına göre Lübnanlı Şii muhalif gazeteci Emin, HizbulEsed’in yüzlerce milisinin Suriye’den çekildiğini söyledi.

15 Mart 2016 Salı 18:22A+A-

Lübnanlı Şii muhalif gazeteci Ali El-Emin, "yüzlerce Hizbullah milisinin Suriye’den çekilmeye başladığını” belirtti.

Hizbullah’ın Suriye’den çekildiği haberini yayınlayan Cenubiye internet sitesinin kurucusu El-Emin, “Hizbullah’a yakın birçok farklı kaynaktan öğrendiğimize göre, grup (Hizbullah) Suriye’den yüzlerce savaşçısını çekiyor. Suriye’den dönen savaşçılar üç günden beri Lübnan’daki evlerine ve köylerine ulaşıyor” dedi.

Emin, Hizbullah’ın bu hamlesinin “Rusya’nın Suriye’den çekilmesinde olduğu gibi ABD-Rusya arasındaki anlaşma” sonucunda gerçekleştiğini ve “Cenevre’de başlayacak “yeni siyasi çözüm arayışlarını güçlendirme, ateşkesin sürdürülmesi” amacı taşıdığını ileri sürdü.

"Hizbullah, Şam, Kalamun ve Zebedani'den çekilmeyecek"

Hizbullah’ın Suriye’den kuvvetlerini büyük çapta çekeceğini ancak tamamıyla çekilmeyeceğini ve bunu resmi olarak açıklamayacağını belirten Emin, çekilmenin Halep gibi bölgelerde olacağını fakat Şam, Lübnan sınırındaki Kalamun ve Zebedani gibi bölgelerden çekilmeyeceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün Suriye'deki Rus güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi için talimat verdiği duyurulmuştu.

Rus haber ajansı TASS'ın haberinde, Putin'in, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Suriye'deki duruma ilişkin görüştüğü, Putin'in, Şoygu'ya Suriye'deki Rus ordusunun büyük bölümün yarından itibaren çekilmeye başlaması talimatını verdiği açıklanmıştı.

Kremlin'in resmi internet sitesinde, Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in telefon görüşmesi yaparak, Suriye'deki Rus güçlerinin çekilmesi konusunda anlaştıkları bildirilmişti.

KAYNAK: AA 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum