1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. HizbulEsed Lideri Nasrallah: Suriye'de Çok Sayıda Kaybımız Var
HizbulEsed Lideri Nasrallah: Suriye'de Çok Sayıda Kaybımız Var

HizbulEsed Lideri Nasrallah: Suriye'de Çok Sayıda Kaybımız Var

HizbulEsed’in Genel Sekreteri Nasrallah, "Suriye'de çok sayıda kaybımız var. Bunlar arasında üst düzey yöneticiler de var." dedi.

20 Mayıs 2016 Cuma 22:46A+A-

HizbulEsed Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye'de aralarında yöneticilerin de bulunduğu kayıplarının çok olduğunu ancak müdaheleye devam edeceklerini söyledi.

Nasrallah, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesinde geçen hafta Suriye'de ödürülen örgütün askeri kanadının sorumlusu Mustafa Bedreddin'i anma töreninde canlı bağlantı ile katılımcılara seslendi.

Konuşmasında Örgütün Suriye'deki kayıplarına değinen Nasrallah, "Suriye'de çok sayıda kaybımız var. Bunlar arasında üst düzey yöneticiler de var." dedi.

Nasrallah, "Suriye'de kalmaya devam edeceğiz ve daha fazla komutanımız oraya gitmeye de devam edecek. Bu savaşı sonlandıracağız." ifadesini kullandı.

Nasrallah, yakın zamanda hayatını kaybeden örgütün askeri kanadın sorumlusu Bedreddin'in ölüm nedeni hakkında İsrail'in kendilerini "doğruladığını" ancak Arapların kendilerini "kışkırttığını" söyledi.

Nasrallah, Bedreddin'in Suriye'deki operasyonları ilk aşamalarda Beyrut'tan yönettiğini ve çalışmaları sonucunda Suriye rejiminin ve müttefiklerinin yenilmesini engellediğini belirtti.

Suriye'de Esed’in hamiliğini üstlenen HizbulEsed, aralarında kurucu liderleri ve üst düzey komutanlarının da bulunduğu binden fazla üyesini bu ülkede kaybetti.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum